Το Τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο KANUNI αγκυροβόλησε απέναντι από την Λήμνο-Η Τουρκία ετοιμάζει νέες προκλήσεις και στο Βόρειο Αιγαίο;

0
300

Προβληματισμό προκαλεί η παραμονή του τουρκικού γεωτρύπανου KANUNI,  το οποίο τις προηγούμενες μέρες κινείτο με σταθερή ταχύτητα προς το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να παρακολουθεί στενά την πορεία του.

Όμως για λόγους που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε, μιας και η κίνηση στα στενά των Δαρδανελίων δεν είναι μεγάλη,  το γεωτρύπανο παραμένει σε ακινησία ανάμεσα στο τρίγωνο Λήμνο-Ίμβρο και Τένεδου από χθες Παρασκευή βράδυ με πολλούς να αναρωτιούνται εάν η Τουρκία ετοιμάζει νέες προκλήσεις και στο Βόρειο Αιγαίο.

Το Τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται αγκυροβολημένο από χθες το βράδυ στο ίδιο ακριβώς σημείο, περιμένει νέες εντολές ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Για ποιο λόγο το  πλωτό γεωτρύπανο αγκυροβόλησε δίπλα στην νήσο ΤΕΝΕΔΟ με προσανατολισμό προς την Λήμνο.

Το Τούρκικο γεωτρύπανο KANUNI απέπλευσε από  το λιμάνι Τασούκου της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνης και έχει προορισμό το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης, θα έπρεπε ήδη να έχει φτάσει.

Πλέον η Τουρκία απλώνει την «βεντάλια» και βάζει στο παιχνίδι ολόκληρο το Αιγαίο.

Το KANUNI  απέπλευσε την περασμένη Τετάρτη από το λιμάνι της πόλης Τασουτζού στον κόλπο της Μερσίνας στη Ν.Α. Τουρκία. Δεν συνοδεύεται από πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παρακολουθείται διακριτικά από Ελληνικά Πολεμικά πλοία. 

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος επιμένει. «Θα επισκεφθούμε το (γεωτρύπανο) Φατίχ το Σάββατο και θα ανακοινώσουμε μια αναθεώρηση της ανακάλυψης φυσικού αερίου μας στη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή limnosreport.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here