Το τουρκικό προξενείο στη Θράκη ακυρώνει τη Συνθήκη της Λωζάννης!

0
172

Ο ιμάμης στο μιναρέ του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα όπλα είναι ελεύθερος και δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ύπαρξή τους!!

Το σενάριο της «γκιουλενικής σκευωρίας» χρησιμοποιήθηκε από τη πρώτη στιγμή για να δικαιολογηθεί η υπόθεση ,από τους «σκληρούς» της μειονότητας και από τον τουρκόφωνο Τύπο.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Όπλα και φυσίγγια σε τζαμί στην Ξάνθη.

Tα Όπλα τα οποία βρέθηκαν στο τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός και επιδέχεται ερμηνείες που όλες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πολιτική της Τουρκίας, γενικότερα αλλά και ειδικότερα για την Θράκη όπου υπάρχει μειονότητα μουσουλμάνων, είναι η δημιουργία κλίματος πόλωσης, αστάθειας και φόβου.

Είναι υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε την κοινωνική ενότητα στην περιοχή περιορίζοντας τις τοπικές και να δημιουργήσουμε κλίμα ασφάλειας στους πολίτες Χριστιανούς και Μουσουλμάνους οι οποίοι το μόνο που επιθυμούν είναι να συνεχίσουν να ζουν ειρηνικά μαζί με τις οικογένειες τους στην πατρίδα τους, την Ελλάδα.

Η αμφιλεγόμενη δράση του προξενείου το οποίο αδιαφορεί για το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και αυθαιρέτως δρα σαν να είναι «κράτος εν κράτη» στην καθημερινή ζωή των κατοίκων με την δικαιολογία ότι προστατεύει την ακεραιότητα, της πολιτιστικής παράδοσης και των εθίμων της Μουσουλμανικής μειονότητας ακυρώνει την συνθήκη της Λωζάννης και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και όχι της Θρακιώτικης κοινωνίας.

Οφείλουν να καταλάβουν οι πάντες ότι στη Θράκη, στην Ελλάδα, υπάρχει θρησκευτική μειονότητα, η μουσουλμανική και όχι εθνική μειονότητα. Αυτό στηρίζεται στη Συνθήκη της Λωζάννης και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here