Το Φιάσκο με τις Μάσκες: Κυβερνο-Αυτοδιοικητικός περίγελος εν μέσω πανδημίας.

0
260

«Τέλος κακό, όλα κακά»  για το σίριαλ προμήθειας των μασκών που πρωταγωνίστησε στην επικαιρότητα όλο το τελευταίο διάστημα.

Έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία και να τις φορέσουν οι μαθητές για να καταλάβουν όλοι οι συναρμόδιοι – κατόπιν εορτής – ότι (για να το περιγράψουμε σοβαρά, παρά τον τραγέλαφο της πραγματικότητας) το μέγεθός τους σε πολλές περιπτώσεις ήταν ακατάλληλο και μη ενδεδειγμένο για μαθητικά πρόσωπα.

Το Υπουργείο Υγείας προσπάθησε να αιτιολογήσει την αποτυχία, κάνοντας λόγο για διατύπωση στις προδιαγραφές που «δεν ήταν σαφής».

Η ΚΕΔΕ εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι ζήτησε «από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας».

Οι ευθύνες, όπως και τα ερωτήματα, για το φιάσκο όπου οδηγήθηκε η σύμπραξη των ηγεσιών των Υπουργείων Εσωτερικών –Παιδείας – Υγείας και της ΚΕΔΕ είναι σημαντικές.

Είναι ασύλληπτο πως τόσες μέρες, για τέτοιο “καυτό” θέμα, δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος σε κανένα στάδιο των διαδικασιών να απορήσει βάσει της κοινής λογικής, γι’αυτό που χθες κατάλαβαν μέχρι και τα ανήλικα παιδάκια.

Εκ του αποτελέσματος η πρωτόγνωρη συμφωνία Κυβέρνησης-Παπαστεργίου απέτυχε, δικαιώνοντας Αιρετούς που έκπληκτοι είχαν ασκήσει τεκμηριωμένη κριτική.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code