Το «Barbaros» αλωνίζει την Κυπριακή ΑΟΖ αλλά η Ε.Ε. δεν δείχνει να έχει τα απαραίτητα «αντανακλαστικά»!

0
175

Το ερώτημα που τέθηκε από τον συντάκτη του «SigmaLive» στο Στρασβούργο, στους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου ήταν το εξής:

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ, είναι να διασφαλίσει ενεργειακές πηγές για το μέλλον….ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Ενώ είμαστε εδώ, ένα κράτος υποψήφιο για ένταξη, παραβιάζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Βεβαίως αναφέρομαι στα τουρκικά σκάφη που πραγματοποιούν παράνομες έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τί κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να προστατέψει τους φυσικούς της πόρους;»

Γιούνκερ: Θα συζητήσω αυτή την ερώτηση με την κ. Μογκερίνι η οποία είναι υπεύθυνη για αυτού του είδους της ερωτήσεις και θα καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα και θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σουλτς: Το κοινοβούλιο χθες, το συμβούλιο των Προέδρων, αποφάσισε να προωθήσει το θέμα για συζήτηση, καθώς επίσης και τον ρόλο της Τουρκίας.

Όταν τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών παραβιάζονται, όπως της Κυπριακής Δημοκρατίας, από μια υποψήφια χώρα πρέπει να αντιδράσουμε.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Συμβούλιο των Προέδρων αποφάσισε να προωθήσει το θέμα για έκδοση ψηφίσματος. Λαμβάνουμε σοβαρά το θέμα.

Ενώ το «Barbaros» αλωνίζει στην Κυπριακή ΑΟΖ, η ΕΕ για άλλη μια φορά δεν δείχνει να έχει τα απαραίτητα «αντανακλαστικά» για να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε ένα θέμα το οποίο αφορά την ίδια της την ασφάλεια.

{videobox}8Zdtx2eMPys{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here