ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: Το Barbaros εν πλω για Κύπρο και η απίστευτη απάτη της Άγκυρας που εμφανίζεται ως το «καλό παιδί».

0
467

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος BARBAROS, βρίσκεται εν πλω προς την κυπριακή ΑΟΖ. Η θέση του στον χάρτη, όπως καταγράφεται αυτή την ώρα.

Η Τουρκία, ως γνωστό, εξέδωσε παράνομη Navtex, που αφορά τη θαλάσσια περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η παράνομη Navtex έχει ισχύ έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η κατοχική δύναμη δέσμευσε περιοχές των «οικοπέδων»  «2» και «3», καθώς και μια μικρή περιοχή του τεμαχίου «13» της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Άγκυρα με την πλήρη ανοχή των Ευρωπαίων – κυρίως των Γερμανών – αλλά και της διοίκησης Τραμπ από την Ουάσινγκτον, από τη μία εμφανίζεται ως «η δύναμη που επιδιώκει διάλογο» προσφέροντας στην Αθήνα το απίστευτο: δεν ενεργοποιεί την ΠΑΡΑΝΟΜΗ Navtex που εξέδωσε για το Oruc Reis και εμφανίζεται ότι μας κάνει και χάρη!

Το θέμα είναι πως εμείς αντιμετωπίζουμε την τουρκική τακτική. Η επίκληση του διεθνούς δικαίου από μόνη της δεν έχει βοηθήσει και πολύ. Όπως και η αμυντική και αμήχανη στάση μας.

Χειρότερο όλων όμως είναι το γεγονός ότι έχουμε ποντάρει πολλά αν όχι τα πάντα σε πρωτοβουλίες άλλων. Κι όταν αυτοί οι «άλλοι» είναι οι Γερμανοί δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να περιμένουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here