Το BBC ξετινάζει το αφήγημα Θεοχάρη: «Είστε στις χειρότερες χώρες»!

0
481

Σκληρή κριτική για τουρισμό και εμβόλια…Μέσα σε λίγα λεπτά κατέρρευσε ολόκληρο το Κυβερνητικό αφήγημα για τον τουρισμό και για τους εμβολιασμούς.

Πάντως, μετά τον δημοσιογράφο του BBC, ακολούθησε το Twitter που επίσης δεν «χαρίστηκε» στον υπουργό, με τα καυστικά σχόλια των χρηστών να ανεβάζουν σε πρώτο trend το #Θεοχάρης.

Να σημειωθεί βέβαια ότι στο στόχαστρο του Twitter εκτός από τον υπουργό μπήκε και η δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Ο Χάρης Θεοχάρης έσπευσε στο Λονδίνο ευελπιστώντας η Ελλάδα να μπει στην “πράσινη λίστα” της Βρετανίας και παραχώρησε αρκετές συνεντεύξεις, ωστόσο, αυτή στο BBC ήταν απρόβλεπτη με τον δημοσιογράφο να επισημαίνει ότι οι εμβολιασμοί κινούνται “με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης”.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής HardTalk του BBC είναι γνωστό ότι δεν «χαρίζεται» και οι ερωτήσεις του είναι επίμονες και καίριες. Μία τέτοια γεύση πήρε και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ο οποίος δέχτηκε ομοβροντία ερωτήσεων για τους «αργούς ρυθμούς» των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοχάρης βρέθηκε στο Λονδίνο για σειρά επαφών μετά την απόφαση της Βρετανίας να μην εντάξει την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» κάτι που σημαίνει ότι οι «γαλαντόμοι» τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει όταν επιστρέψουν από τη χώρα μας να μπουν σε καραντίνα, γεγονός μάλλον αποτρεπτικό.

Κατά την παραμονή του στην Βρετανική πρωτεύουσα ο κ. Θεοχάρης παραχώρησε και συνεντεύξεις για να επικοινωνήσει και το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα από το Σάββατο, ωστόσο, τα πράγματα κάθε άλλο παρά «διαφήμιση» θύμισαν στη συνέντευξη στο BBC.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής Στίβεν Σακούρ αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, την πορεία της πανδημίας και την επιλογή της Βρετανίας να μην την συμπεριλάβει στη λίστα με τις «πράσινες» χώρες.

Στο χαρακτηριστικό απόσπασμα, ο δημοσιογράφος ασκεί κριτική στην Eλληνική Kυβέρνηση, αναρωτώμενος μήπως τελικά η 15η Μαΐου δεν είναι η κατάλληλη ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς από τη μία οι ΗΠΑ τοποθέτησαν την Ελλάδα στο επίπεδο 4 του κινδύνου, που σημαίνει «μην ταξιδέψετε», ενώ από την άλλη η χώρα μας δεν είναι ούτε στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας.

Ο δημοσιογράφος ρωτά τον κ. Θεοχάρη αν βρίσκει λανθασμένη την απόφαση της Βρετανίας, με τον υπουργό να απαντά πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία πρότεινε τον διαχωρισμό των Eλληνικών περιοχών, ώστε τα νησιά που είναι σε καλύτερη θέση σχετικά με τους εμβολιασμούς να μπουν στην «πράσινη» λίστα.

Επιμένοντας ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι από τη στιγμή που η απόφαση της Βρετανίας σημαίνει ότι όσοι επιστρέψουν από την Ελλάδα υποχρεούνται να κάτσουν καραντίνα, δεν είναι ρεαλιστικό να επιλέξουν αρκετοί Βρετανοί τουρίστες τη χώρα μας, με τον κ. Θεοχάρη να συμφωνεί και να συμπληρώνει όμως, ότι βρίσκεται στο Λονδίνο σε μια προσπάθεια να κάνει τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

###«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;» ρωτάει ο δημοσιογράφος.

«Όχι» απαντά ο υπουργός σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και τη δημόσια υγεία.

Ο δημοσιογράφος πάντως επισημαίνει ότι κατά την άποψή του δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία, όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

###Μάλιστα, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο άνοιγμα του Ελληνικού τουρισμού το 2020, λέγοντας ότι «σύμφωνα με τις έρευνες, ο Ελληνικός λαός συνδέει την έξαρση του δεύτερου κύματος, με την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες. Δεν φοβάστε μήπως γίνει το ίδιο;» με τον υπουργό να αρνείται ότι ο τουρισμός συνδέεται με αυτό.

Η συζήτηση πάει και στους εμβολιασμούς με τον Στίβεν Σακούρ να αναφέρει ότι η Ελλάδα προχωρά με «αργούς ρυθμούς».

###«Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και ακολούθησε ο διάλογος:

Χάρης Θεοχάρης: «Δεν είμαστε…»

Στίβεν Σακούρ: «Είστε στις 5 χειρότερες χώρες»

Χάρης Θεοχάρης: «Όχι δεν είμαστε»

Στίβεν Σακούρ: «Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα»

«Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα» επέμεινε ο δημοσιογράφος, προκαλώντας την έκδηλη αμηχανία του υπουργού.

Ο κ. Θεοχάρης αρκέστηκε στο να σχολιάσει ότι το σύστημα είναι περίπλοκο και δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχουν εμβόλια.

«Κεραυνοί» από τους χρήστες του Twitter

Πάντως, μετά τον δημοσιογράφο του BBC ακολούθησε το Twitter που επίσης δεν «χαρίστηκε» στον υπουργό, με τα καυστικά σχόλια των χρηστών να ανεβάζουν σε πρώτο trend το #Θεοχάρης.

Να σημειωθεί βέβαια ότι στο στόχαστρο του Twitter εκτός από τον υπουργό μπήκε και η δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here