Το localbook show στο Άλσος της Κηφισίας 3-12/10/2014.

0
202

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς διοργανώνουν το localbook show, μια πρωτοποριακή έκθεση βιβλίου και πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί 3 -12 Οκτωβρίου στο Άλσος της Κηφισίας.

Τιμώμενη συγγραφέας θα είναι η Πηνελόπη Δέλτα ενώ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει έκθεση μοναδικού αρχειακού υλικού ιδιοκτησίας του απόγονού της Αλέκου Π. Ζάννα.

Η Πηνελόπη Δέλτα στο σπίτι της στην Κηφισιά.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 20:00 με καλωσόρισμα του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.

Στη Έκθεση θα εκπροσωπηθούν τουλάχιστον 60 εκδοτικοί οίκοι ενώ θα υπάρξει πρόγραμμα παρουσιάσεων βιβλίων όπως και καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Επίσης στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η καμπάνια με τίτλο «localbook: δεύτερη ζωή», η οποία προτρέπει τους κατοίκους των βορείων προαστίων να δώσουν την ευκαιρία στα μη χρησιμοποιούμενα βιβλία τους για να αλλάξουν μια ζωή! Θα υπάρχει ειδικό περίπτερο συλλογής των βιβλίων με επίβλεψη του Δήμου Κηφισιάς.

Τα βιβλία που θα συλλεχθούν θα γίνουν δωρεά σε τοπικά ιδρύματα και βιβλιοθήκες που τα έχουν ανάγκη. Το localbook show πραγματοποιείται στα πλαίσια της καινούργιας στρατηγικής και καμπάνιας localbook, η οποία υποστηρίζει την πώληση του βιβλίου στο τοπικό βιβλιοπωλείο, στη γειτονιά που κινούμαστε και που μεγαλώνουν τα παιδιά μας.

Αυτή είναι η φυσική πηγή του βιβλίου και ο βιβλιοπώλης ο οδηγός και σύμβουλος στις αγορές μας. Αυτό βέβαια ξεκινάει με μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και προώθησης και θα συνεχιστεί με εκπαίδευση και προτεινόμενες ουσιαστικές αλλαγές για την επαναπροσέγγιση του κοινού από τα τοπικά βιβλιοπωλεία.

Το localbook show θα είναι ανοικτό:

Καθημερινές 18.00 – 22.00 και τα Σαββατοκύριακα 12.00 – 22.00.

Γραμματεία έκθεσης και Γραφείο τύπου (ΠΟΕΒ): Τηλ. 210 3300924, Κιν : 6934601804.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here