Το Newsweek Αποκαλύπτει: Η Κυβέρνηση Biden σε τεντωμένο σκοινί με την Τουρκία για τους πολέμους στη Συρία και την Ουκρανία.

0
218

Το περιοδικό Newsweek σε δημοσίευμα του αναφέρει ότι η Κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν (Biden) επιδιώκει να επιτύχει τη σωστή ισορροπία στην αντιμετώπιση της συμμάχου του ΝΑΤΟ, Τουρκίας, καθώς απειλεί με χερσαία επίθεση κατά των εταίρων των ΗΠΑ στη Συρία.

Υπουργικό Συμβούλιο του Τζο Μπάιντεν - Βικιπαίδεια

Ταυτόχρονα παίζει βασικό διπλωματικό ρόλο εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τίτλος του κειμένου:

Biden Walks NATO Tightrope with Turkey over Wars in Syria and Ukraine

Biden Walks NATO Tightrope with Turkey over Wars in Syria and Ukraine ή ο Μπάιντεν περπατά σε τεντωμένο σχοινί με την Τουρκία για τους πολέμους στη Συρία και την Ουκρανία.

Σημειώνει σχετικά:

Η Άγκυρα ξεκίνησε μια σαρωτική εκστρατεία εκατοντάδων αεροπορικών επιδρομών εναντίον θέσεων που κατέχουν κυρίως Κούρδοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διατηρούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Πρόκειται για μια πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Πεντάγωνο, και η οποία ελέγχει μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας, καθώς και άλλες κουρδικές θέσεις που φέρεται να συνδέονται με το PKK στο γειτονικό Βόρειο Ιράκ.

«Η κλιμάκωση στη Συρία και κατά μήκος των Τούρκο-Συριακών συνόρων τις τελευταίες ημέρες είναι επικίνδυνη και απειλή για την ασφάλεια των αμάχων και του προσωπικού των ΗΠΑ στη Συρία»...δήλωσε στο Newsweek ο εκπρόσωπος του State Department.

«Έχουμε επίσης εκφράσει τη βαθιά μας ανησυχία και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια αμάχων, που σημειώθηκαν και στις δύο πλευρές των συνόρων ως αποτέλεσμα της πρόσφατης κλιμάκωσης».

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση Biden έχει τονίσει τις ανησυχίες της στην Άγκυρα.

«Αν και δεν σχολιάζουμε διπλωματικές συζητήσεις, μπορούμε να πούμε ότι πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν στους Τούρκους ομολόγους τους ότι η στρατιωτική κλιμάκωση, που αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Συρία, δεν θα επιλύσει τις νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια, που σχετίζονται με την τρομοκρατία»…είπε ο εκπρόσωπος.

«Έχουμε προτρέψει όλα τα μέρη να αποκλιμακώσουν αμέσως»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here