«Τρίτο μνήμα αριστερά»….. της Έρικας Αθανασίου.

0
290

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Iason Books το τελευταίο βιβλίο της Έρικας Αθανασίου «Τρίτο μνήμα αριστερά», ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που περιηγείται με ανάλαφρα στοχαστική διάθεση στους τρόπους και τα έθιμα ταφής ανά τους αιώνες και ανά τους πολιτισμούς.

Οι εκδόσεις Iason Books, στο χώρο του ελληνικού βιβλίου από το 2010, στόχο έχουν να αποτελέσουν τη γέφυρα μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής λογοτεχνίας.

Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει σχεδιαστεί από τον Ουγουρτζάν Ατάογλου και την εικόνα έχει φτιάξει ο Μερίτς Καραμπουλούτ, στοχεύοντας να δείξει το παρελθόν του θανάτου σε ένα ταξίδι του μυαλού.

Τι σχέση μπορεί να έχει μια αιγυπτιακή μούμια με ένα σύγχρονο έγκλημα; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει ένας εγκληματικός εγκέφαλος διατηρημένος σε γυάλα; Γιατί μπορεί κάποιος να μη θέλει γωνιακό μνήμα και τι σημασία έχει ο τρόπος που θα είσαι ντυμένος στο φέρετρο;

Ο Χάρης καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία του φίλου του, ενώ και ο ίδιος βρίσκεται σε μια εξαιρετικά παράξενη κατάσταση.

Όλα ξεκινάν από ένα νεκροταφείο και καταλήγουν σε ένα άλλο, ενώ πρέπει να βρεθεί τουλάχιστον ένας δολοφόνος με εξωτικές εγκληματικές μεθόδους. 

Η Έρικα Αθανασίου εργάζεται ως δημοσιογράφος και ως καθηγήτρια οικονομικών και τα εφηβικά της μυθιστορήματα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Κέδρος».

Το τελευταίο της μυθιστόρημα που έγραψε μαζί με την αείμνηστη Κίρα Σίνου «Στο σταυροδρόμι της ημισελήνου» ήταν υποψήφιο για κρατικό βραβείο 2010.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, 12.30 το μεσημέρι, στο χώρο του International School of Athens.

Δείτε την σχετική πρόσκληση ΕΔΩ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here