Τραγέλαφος με την Νίκη Κεραμέως: Χωρίς Πρύτανη επί δύο μήνες τρία Πανεπιστήμια!

0
189

Έχουν περάσει δύο μήνες από τις εκλογές για τα εσωτερικά μέλη των Συμβουλίων Διοίκησης και τρία Πανεπιστήμια-Αιγαίου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας-παραμένουν χωρίς Πρύτανη, με το αυτί της Υπουργού Παιδείας να μην ιδρώνει καν.

Είναι φανερό, λένε οι γνωρίζοντες, ότι ο νέος νόμος της Νίκης Κεραμέως για τα πανεπιστήμια άρχισε ήδη να αποφέρει «καρπούς», ήτοι ακυβερνησία και παράλυση με το καλημέρα, αφού τα αποτελέσματα ήταν η υποβάθμιση, η συρρίκνωση και εν τέλει η παράδοση των δημόσιων πανεπιστημίων στις θεοποιημένες δυνάμεις της διαβόητης αγοράς.

Η προφανής ανωμαλία εκδηλώνεται γιατί σύμφωνα με το Νομοθετικό Τερατούργημα Κεραμέως, ο Πρύτανης δεν εκλέγεται πλέον απευθείας από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά από το εκάστοτε συμβούλιο διοίκησης, που αποτελείται από έξι εσωτερικά μέλη και πέντε εξωτερικά.

Τα πέντε εξωτερικά μέλη επιλέγονται από τα έξι εσωτερικά, όμως σε περίπτωση ισοψηφίας η ψηφοφορία παρατείνεται αενάως έως ότου προκύψει πλειοψηφία!

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ακόμη κι αν επιλεγούν τα εξωτερικά μέλη, όπου έχουμε δει ήδη υποψηφιότητες με ανύπαρκτο επιστημονικό υπόβαθρο σε πολλές περιπτώσεις, τα προβλήματα του νέου νόμου θα εμφανιστούν σε άλλα ζητήματα.

Όπως στην περίπτωση όπου τα πέντε εξωτερικά μέλη, προσεταιριζόμενα ένα εσωτερικό και αναδεικνύοντάς τον Πρύτανη, να μπορούν να διοικούν τα Πανεπιστήμια, με μειοψηφία τα υπόλοιπα πέντε εσωτερικά μέλη που θα έχουν εκλεγεί με την ψήφο όλων των πανεπιστημιακών του ιδρύματος. Ή να εκλέγεται Πρύτανης ο τελευταίος σε ψήφους από τα έξι εσωτερικά μέλη.

Τραγελαφικές καταστάσεις, με τα Πανεπιστήμια να διοικούνται από τοπικούς «Νταβέληδες», Κλινικάρχες, ενδεχομένως Διαπλεκόμενους Επιχειρηματίες που δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει το όψιμο ενδιαφέρον τους για τα Πανεπιστήμια».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Χωρίς θέρμανση το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά!

Αυτά είναι τα δέκα τμήματα που απειλούνται με λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας -Τι αποφάσισε η Σύγκλητος ή τι δεν αποφάσισε - OlaDeka

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξετάζεται η μεταφορά των Φοιτητών και η διεξαγωγή μαθημάτων στην Φοιτητική Εστία.

Δείτε λοιπόν το σχετικό βίντεο με τις φοιτήτριες να τονίζουν το έντονο πρόβλημα με τη θέρμανση και τις κτιριακές υποδομές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here