«Τρικυμία» στο Φεστιβάλ Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή.

0
345

Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2020, στο Θέατρο Πέτρας, στις 9 μμ. Εισιτήριο. 10 και 15 ευρώ, η ομάδα ΡΟΔΑ θα παρουσιάσει την «Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε Σκηνοθεσία Μαρίας Πετρετζή και Μετάφραση Δημήτρη Πετρετζή, σκηνικά  Nίκου Τσιουμπλεκτσής και Μουσική Τάκη Πατερέλη / Πίας Πιερράκου (φωνητικά) / Γιώργου Ντούνη /  Μαρίας  Πετρετζή.

Η περιπέτεια λίγων ανθρώπων μας αποκαλύπτει κόσμους παράξενους με μάγους και ξωτικά, με κωμικοτραγικά στοιχεία όμοια με αυτά που ζούμε σήμερα.

Το έργο περιέχει μια θέαση της ανθρώπινης πραγματικότητας διαφορετική από όλα τα υπόλοιπα έργα του διάσημου δραματουργού. Στο κέντρο της στέκει ο άνθρωπος και η προσπάθειά του να αποκατασταθεί η σχέση του με ό, τι συμβαίνει στη ζωή του.

Μετά από επώδυνες ανατροπές που τον ανάγκασαν να μείνει εξόριστος σε ένα νησί, ο Δούκας του Μιλάνου Πρόσπερος, παίρνει απόφαση να αλλάξει την τροχιά της ζωής του προκαλώντας την Τρικυμία.

Παλεύει ασταμάτητα με τους δαίμονές του. Η εξουσία με τις ευθύνες και τις δολοπλοκίες που τη συνοδεύουν, τα πάθη των ανθρώπων, το σκηνικό του έρωτα, είναι όλα εκεί ολοζώντανα, όπως και σήμερα.

Η Μαρία Περετζή και η ομάδα ΡΟΔΑ αναζητούν και εξερευνούν την εσωτερικότητα και την πνευματικότητα της «Τρικυμίας»  μέσα από το χορό και τη μουσική, συνδυάζοντας μια διαλογιστική προσέγγιση με την δυναμικότητα και την ένταση του Θεάτρου.

Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν τους χαρακτήρες μέσα από μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους τα κοστούμια, τα σκηνικά και τη μουσική επένδυση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here