Τρομερές Αποκαλύψεις Βαξεβάνη για λειτουργία παρακράτους…του Κώστα Βαξεβάνη.

0
418

Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι στα προαπαιτούμενα της Δημοκρατίας δεν συμπεριλαμβάνονται τα γούστα ή η επιλεκτική λειτουργία του καθενός. Δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία «ala carte» ούτε ολίγον από Δημοκρατία, όπως δεν υπάρχει ολίγον έγκυος.

Πρέπει επίσης να συμφωνήσουμε, σχετικά με το περίφημο «καταδικάζω τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται», που έγινε σύνθημα από όσους προσπαθούσαν να εμφανίσουν την κοινωνική αντίδραση τον καιρό της κρίσης ως εγκληματική βαρβαρότητα, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη βία από το να πυροβολούν κάποιον για να τον σκοτώσουν.

Η απόπειρα δολοφονίας τους Στέφανου Χίου, δεν μπορεί ούτε να ερμηνεύεται, ούτε να δικαιολογείται από το ποιος είναι ο Χίος, πόσο βλαπτικό για τη δημοσιογραφία είναι αυτό που κάνει και πόσο ενάντια στη Δημοκρατία. Αν η Δημοκρατία λειτουργεί, αν η δημοσιογραφία σέβεται τον εαυτό της, οι Χίοι βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει και δεν μπορεί να είναι στο νεκροταφείο.

Η Δημοκρατία έχει όργανα και κανόνες, η δημοσιογραφία το ίδιο και την ώρα που θα κάνουμε την παραδοχή ότι τη λειτουργία τους μπορεί να υποκαθιστά το πιστόλι ενός μπράβου, έχουμε υπογράψει τη θανατική καταδίκη και των δύο.

Έχω ξαναγράψει πως είμαι πολλαπλώς θύμα του Χίου, ο οποίος μου έχει αφιερώσει δεκάδες εμετικά πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα. Αυτό όμως που γίνεται σήμερα είναι τρομακτικό. Και πρέπει να επιλέξω αν θα ικανοποιηθώ ως θύμα του Στέφανου Χίου, ή ως δημοσιογράφος που οφείλω να προστατεύσω τη Δημοκρατία και το επάγγελμα.

Αν σήμερα σιωπήσουμε επειδή ο Χίος είναι αυτός που είναι, αν αποδεχθούμε πως το βεβαρημένο παρελθόν του είναι η εξήγηση και η δικαιολογία για μια δολοφονία, τότε ανοίγει ο δρόμος για  να δολοφονείται ο κάθε ανεπιθύμητος ή ενοχλητικός δημοσιογράφος. Απλώς το σύστημα θα έχει ως μοναδική διεκπεραιωτική υποχρέωση, να ενοχοποιήσει όσο πρέπει αυτόν που θα εξοντώσει και η κοινωνία θα είναι θεατής και θα αποδέχεται.

Η σιωπή που επικρατεί από κόμματα, δημοσιογράφους και δημοσιολόγους είναι εκκωφαντική. Ξαφνικά οι θεωρητικοί, απλόχεροι και μεγάθυμοι της Δημοκρατίας, έγιναν περίεργα μικρόψυχοι και έτοιμοι να διαπραγματευτούν τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα με κάποια προσωπική και εκδικητική ικανοποίηση.

Ακόμη και αν κάποιος  επιλέξει να μη βάλει τα χέρια του στο βόθρο που έχτισε ο Χίος, για χάρη της Δημοκρατίας υπάρχουν στοιχεία που είναι ανησυχητικά και δεν αφορούν την περίπτωση Χίου. Επί μέρες και θα έλεγα προκλητικά, ο Στέφανος Χίος ανακατεύει σημαντικά πρόσωπα του δημόσιου βίου στην περιπέτειά του, δημοσιοποιώντας μάλιστα συνομιλίες και αφήνοντας υπονοούμενα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Γνωστός μεγαλοδικηγόρος εμφανίζεται να προσπαθεί να τον χρηματίσει για να σταματήσει να χτυπά συγκεκριμένα άτομα. Αυτός αρνείται και μετά από ώρες εμφανίζονται οι πιστολέρο με τη δική τους μεθοδολογία πειθούς. Μπορεί τα γεγονότα να μην σχετίζονται (είναι δουλειά της αστυνομίας η διαλεύκανση), αλλά ο στόχος  είναι ίδιος: να εξασφαλιστεί η σιωπή.

Την περασμένη Παρασκευή, η εφημερίδα του Χίου επιμένει πως του ασκήθηκαν πιέσεις για να μη γράφει για τη Μαρέβα Μητσοτάκη και του δόθηκαν υποσχέσεις για ανταλλάγματα. Αν όλα αυτά ισχύουν, τότε μιλάμε για επικίνδυνες και παρακρατικές λειτουργίες.

Η πλευρά του Documento, έχει κάθε λόγο και δικαίωμα, ή για ακριβολογώ γνωρίζει, πως οι μέθοδοι των πιέσεων και των πολιτικών εκβιασμών δεν είναι ξένες σε αυτούς που κατονομάζει ο Χίος.

Η εφημερίδα μας με παρέμβαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει αποκοπεί από τη διαφήμιση. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, όπως έχουμε γράψει (και δεν τόλμησε να το διαψεύσει), με παρέμβασή του σε επιχειρηματίες απαίτησε να κοπεί η διαφήμιση από το Documento.

Ακόμη και όταν ξεκίνησε η καμπάνια για την πανδημία του κορωνοϊού, η εφημερίδα αποκλείστηκε με τρόπο που προκάλεσε πριν από τρεις μέρες την παρέμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης!…

Αν πρόκειται, λοιπόν, να εκφράσουμε γνώμη για τον σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου από τον Μητσοτάκη και για μεθόδους που χρησιμοποιεί, τα πράγματα για εμάς είναι ξεκάθαρα.

Το ερώτημα είναι μέχρι ποιου σημείου είναι ικανοί να φτάσουν. Στη δική μας περίπτωση προσπαθούν να αφήσουν άνεργους 100 εργαζόμενους στο Documento μόνο και μόνο για να μην τους αντιπολιτευόμαστε.

Δεν είναι όμως μόνο τα περιφερειακά στοιχεία που μας κάνουν να βλέπουμε με καχυποψία τον Μητσοτάκη και να απαιτούμε απαντήσεις σε όσα λέει (ακόμη) και ο Χίος. Υπάρχει πλήθος πληροφοριών που φτάνουν στην εφημερίδα και μιλάνε για περίεργους τύπους που έχουν μπει στην υπηρεσία των υπογείων του Μαξίμου.

Άνθρωπος δίπλα στον Πρωθυπουργό συναντιέται σε διαμερίσματα στη Γλυφάδα που ανήκουν σε εφοπλιστή, με ανθρώπους του υποκόσμου. Αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στην ΕΚΑΜ, μετατέθηκε στην ΕΥΠ και από εκεί διατέθηκε «για εθνικούς σκοπούς σε εφοπλιστή», ενώ η πραγματική του αποστολή είναι να πραγματοποιεί ειδικές αποστολές που του ανατίθενται από άνθρωπο του Μαξίμου.

Η ίδια η ΕΥΠ έχει καταντήσει παραμάγαζο του Μαξίμου με προσανατολισμό όχι τους εθνικούς κινδύνους αλλά τον «εσωτερικό εχθρό» που κάθε φορά διαμορφώνεται στις αξιολογήσεις της Φαμίλιας. Σχετική ανακοίνωση μάλιστα εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πληροφοριών.

Με αδικαιολόγητες υπηρεσιακές αποφάσεις, αφαιρούνται φρουροί από φυλασσόμενους στόχους. Ένας από αυτούς είναι και ο γράφων. Όταν ζητήθηκε με εντολή Εισαγγελέα να μου παραδοθούν τα έγγραφα που δικαιολογούν την αφαίρεση των φρουρών μου, ενώ έναν μήνα πριν υπήρχε διαφορετική απόφαση, η ΕΛΑΣ αρνήθηκε να παραδώσει τα έγγραφα (αυτή τη στιγμή υπάρχει ποινική έρευνα εναντίον των αξιωματικών που αρνήθηκαν να παραδώσουν τα έγγραφα με Εισαγγελική εντολή).

Ο Χίος έχει καταγγείλει ότι της απόπειρας εναντίον του, προηγήθηκε η αφαίρεση των φρουρών του.

Στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από αλλεπάλληλα απαξιωτικά δημοσιεύματα συγκεκριμένης φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, ενώ πληροφορίες θέλουν συγγενή του Μητσοτάκη να πηγαινοέρχεται στα δικαστικά γραφεία ως απεσταλμένος προς διεκπεραίωση υποθέσεων.

Οι αρμοί της εξουσίας σφραγίζονται ερμητικά με όλα τα δομικά υλικά της Φαμίλιας, την ώρα που τα ΜΜΕ αποθεώνουν την κομψότητα του μητσοτακικού θρόνου. Όσοι περιμένουν να εμφανιστεί το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη για να ανησυχήσουν κάνουν μεγάλο λάθος.

Ο Γκοτζαμάνης των ημερών μας, ασχολείται με τα drone που σκοπεύει να προμηθευτεί η Αστυνομία και έχει αναλάβει outsourcing τις παρακολουθήσεις του εσωτερικού εχθρού.

Σύντομα η συνέχεια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here