ΤΡΟΜΕΡΕΣ καταγγελίες Ραγκούση: Ο Μητσοτάκης με τα λεφτά του Μαρινάκη χειραγωγεί πολιτικούς!

0
238

«Ρουκέτες» εκτοξεύει ο Γιάννης Ραγκούσης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που δίνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το Δημήτρη Κουκλουμπέρη, όπου καταγγέλλει «δόλιο πολιτικό σχέδιο» Μητσοτάκη να χειραγωγήσει το Κίνημα Αλλαγής χρησιμοποιώντας όπως λέει «λεφτά του Μαρινάκη», με «δήθεν δημοσιογράφους του ΔΟΜ σε συντονισμό με τον ακροδεξιό Άδωνη Γεωργιάδη» να κάνουν αήθεις επιθέσεις σε στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτηρίζει «Ορμπάν των Βαλκανίων» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αδίστακτη και εθνικά επικίνδυνη» την ηγεσία της ΝΔ, «ψευτοπατριώτες εθνολαϊκιστές» τους Σαμαρά-Γεωργιάδη και παίρνει σαφή θέση για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ και υπέρ της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση:

-Οι αντιδράσεις για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ είναι αντικρουόμενες. Ιστορική, πατριωτική, θετική, κακή, προδοτική κ.λπ. Ποια η δική σας άποψη;

Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι ρεαλιστικά η καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να έχουμε με τη συναίνεση των γειτόνων. Πρόκειται για μια συμφωνία με την οποία παίρνουμε πίσω τα περισσότερα από όσα είχαμε απολέσει μετά το εθνικό Βατερλό που μας οδήγησαν Μητσοτάκης-Σαμαράς. Είναι η βάση για μια επίθεση οικονομικής φιλίας και μορφωτικής συνεργασίας.

Χωρίς καμία καθυστέρηση πρέπει οι ελληνικές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν επενδύσεις και αγορές παγίων στη γειτονική χώρα. Επίσης, θα είναι πολύ χρήσιμο και για τους ίδιους τους γείτονες να αρχίσει να διδάσκεται η ελληνική γλώσσα στα σχολεία τους.

Στη σημερινή εποχή, αυτός ονομάζεται προοδευτικός πατριωτισμός που βρίσκεται στον αντίποδα του ψευτοπατριωτισμού.

-Ενιαία γραμμή πάντως το Κίνημα Αλλαγής δεν κατάφερε να διαμορφώσει. Το ΠΑΣΟΚ και η πρόεδρός του διαφώνησαν, ενώ οι υπόλοιποι σύμμαχοι (Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ κ.ά.) ήταν σαφώς υποστηρικτικοί. Τι σημαίνει αυτό για τη συνοχή και την προοπτική του εγχειρήματος;

Έφτασα να λέω, ευτυχώς που δεν συμμετέχω στο λεγόμενο Πολιτικό Συμβούλιο κι έτσι δεν έχω καμία ευθύνη για όσα συντελούνται από τον περασμένο Δεκέμβριο. Κατά τα άλλα, αλίμονο αν στην ψηφοφορία, καταντήσει το Κίνημα Αλλαγής να ταυτιστεί με τον Ορμπαν των Βαλκανίων Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τους ψευτοπατριώτες εθνολαϊκιστές Σαμαρά-Γεωργιάδη.

-Με τις παρεμβάσεις σας ασκείτε σφοδρή κριτική στη Ν.Δ. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι πρέπει να αποκλειστεί η κυβερνητική συνεργασία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον Κ. Μητσοτάκη;

Η εθνολαϊκιστική ηγετική ομάδα της Ν.Δ. είναι αδίστακτη κι εθνικά επικίνδυνη. Είναι ακριβώς οι ίδιοι τύποι που αφού χρεοκόπησαν τη χώρα και προκάλεσαν το δημοσιονομικό κραχ του 2009, μετά εμφανίζονταν ανήξεροι. Σήμερα, επιχειρούν πάλι κάτι αντίστοιχο.

Εμφανίζονται επιτιθέμενοι, ενώ είναι αυτοί οι ίδιοι που μας οδήγησαν στο εθνικό Βατερλό με την ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα όλη σχεδόν η υφήλιος να την έχει αναγνωρίσει ως Μακεδονία, τους κατοίκους της ως Μακεδόνες και τη γλώσσα τους ως μακεδονική. Η εθνική και πολιτική εξαπάτηση των πολιτών από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. δεν έχει τέλος.

-Δεν μου απαντάτε όμως, εγώ άλλο σάς ρώτησα…….

Επειδή δεν είμαστε όλοι στην πολιτική εξαγορασμένοι, όχι μόνο εξακολουθώ να το πιστεύω αλλά πλέον υποχρεούμαι να προχωρήσω κι ένα βήμα πιο πέρα φωτίζοντας ένα δόλιο πολιτικό σχέδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης με λεφτά του κ. Μαρινάκη επιχειρεί να χειραγωγήσει το Κίνημα Αλλαγής, παρεμβαίνοντας καθημερινά και απροκάλυπτα μέσα από τα «Νέα» και το «Βήμα». Ως γνωστόν, πρόκειται για δύο ιστορικές εφημερίδες που έχουν μια ειδική σχέση, ιδίως με τις μεγάλες ηλικίες ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Όποιος λοιπόν δεν προωθεί την ιδέα της πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, λοιδορείται και συκοφαντείται με τίτλους του τύπου «Δούρειοι ίπποι», «5η φάλαγγα». Βαρύτατες προσωπικές προσβολές, προσπάθεια εκφοβισμού. 

Ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσοι δεν είμαστε ελεγχόμενοι, δεχόμαστε διαρκώς αήθεις επιθέσεις από συγκεκριμένους δήθεν δημοσιογράφους του ΔΟΜ – ευτυχώς υπάρχουν και αληθινοί δημοσιογράφοι στον ΔΟΜ – σε συντονισμό με τον ακροδεξιό Αδωνι Γεωργιάδη.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση, για μια οργανωμένη μεθόδευση, για ένα δόλιο σχέδιο Μητσοτάκη για την αιχμαλωσία ενός ιστορικού χώρου που ανέκαθεν ήταν αντί-δεξιός και προοδευτικός. 

Και το λέω εγώ ο οποίος για λόγους αρχής πιστεύω απόλυτα στο αναφαίρετο τεκμήριο αθωότητας του κ. Μαρινάκη, όπως ακριβώς ισχύει για όλους τους πολίτες.

Δείτε ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» πατώντας ΕΔΩ……..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here