Τσίπρας: Αποτύχατε κύριε Μητσοτάκη.

0
422

«Άκουσα με ενδιαφέρον το τέλος της ομιλίας της κ. Γεννηματά και το οποίο αφορούσε την ανάγκη να υπάρξει, μετά από αλλαγή των συσχετισμών, άλλη Kυβέρνηση. Να υπάρξει προοδευτική Kυβέρνηση στον τόπο. Και θεωρώ ότι αυτό είναι εύλογο. Γιατί; Γιατί αν μου ζητούσαν να βρω μια λέξη για να χαρακτηρίσω τη διαχείριση της κυβέρνησης συνολικά. Η λέξη αυτή θα ήταν μία: Αποτυχία. Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη…».

Με τα παραπάνω λόγια άρχισε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, επισημαίνοντας – για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019 – την ανάγκη να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα εξαιτίας της αποτυχίας της Kυβέρνησης.

«Αποτύχατε κύριε Μητσοτάκη. Αποτύχατε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτύχατε στη στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της κοινωνίας. Αποτύχατε στη χρηστή διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων. Αποτύχατε ακόμα και στη χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σε μια στιγμή αγωνίας για όλους τους πολίτες»…είπε και πρόσθεσε:

«Και όχι μόνο αποτύχατε, αλλά έχετε χάσει εντελώς τον έλεγχο, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται σαν να συζητά τον προϋπολογισμό άλλης χώρας.

«Ποια χώρα κυβερνάτε; Το Λουξεμβούργο ή την Ελλάδα;» διερωτήθηκε δεικτικά, ενώ νωρίτερα είχε υπογραμμίσει ότι η συμπολίτευση πορεύεται:

«Λες και δεν έχουμε καθημερινά εκατόμβη νεκρών. Λες και δεν έχουμε στρατιές ανέργων και επισφαλών εργαζόμενων. Λες και δεν αναμένουμε χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Λες και δε γυρίσατε μόλις προχθές από τις Βρυξέλλες με τη μεγαλύτερη διπλωματική αποτυχία της χώρας τα τελευταία χρόνια. Και μάλιστα μετά από ένα εξάμηνο απίστευτης κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here