Τσίπρας στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Λήξη στο πένθος-Πάμε να διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα νίκης!»

0
377

«O ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, όχι κόμμα διαμαρτυρίας ή συμπλήρωμα της Δεξιάς»…

Η Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ :: left.gr

Την ανάγκη για άμεση ανασυγκρότηση υπογράμμισε ξεκινώντας την εισήγηση στην κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας με έμφαση:

«Δεν έχουμε δικαίωμα στην παραίτηση. Δεν έχουμε δικαίωμα στην εσωστρέφεια Μόνο υποχρέωση και ευθύνη έχουμε. Απέναντι στην ιστορία.  Και απέναντι στην κοινωνία, που βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας πρωτοφανούς συντηρητικής παλινόρθωσης.

Υποχρέωση και ευθύνη να αποτιμήσουμε γρήγορα τα λάθη μας και να χαράξουμε μια καθαρή γραμμή. Για να δώσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Γιατί είμαστε ήδη στις πρώτες ημέρες της νέας προεκλογικής περιόδου, των εκλογών που ήδη ορίστηκαν με ενισχυμένη αναλογική».

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τον κίνδυνο για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας αν υπάρξει παντοδυναμία Νέας Δημοκρατίας:

«Τα σχέδιά του είναι ολοφάνερα. Δεν τα κρύβει. Να κερδίσει όχι την αυτοδυναμία, αλλά την παντοδυναμία. Που θα του επιτρέψει να προχωρήσει ακόμη και σε αλλαγές στο Σύνταγμα σε συντηρητική κατεύθυνση.

Και αν του δοθεί η ευκαιρία να μην έχει καν αντίπαλο. Να ξεμπερδέψει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι ο μόνος πολιτικός αντίπαλος που μπορεί να τον εμποδίσει και να δώσει μάχες για να υπερασπιστεί: Το κοινωνικό κράτος, Τη δημόσια Υγεία. Την Παιδεία. Τα εργασιακά δικαιώματα».

Κανένα δικαίωμα στην εσωστρέφεια-Να διορθώσουμε εν κινήσει τα λάθη μας.

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να εξέλθει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ από μια φάση εσωστρέφειας και να διορθώσει εν κινήσει τη στρατηγική του. Για να τον παραπάνω σκοπό, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη της Κεντρικής επιτροπής να λάβουν σοβαρά υπόψη τα συμπεράσματα της κάλπης της απλής αναλογικής και να προχωρήσουν σε βελτιωτικές κινήσεις:

Να αλλάξουμε τη καμπάνια μας. Να γίνουνε πιο συλλογικοί στη δουλειά μας. Πιο συντροφικοί και πιο αλληλέγγυοι μεταξύ μας. Πιο σοβαροί, επιτρέψτε μου να πω, όπως αρμόζει σε κόμματα και στελέχη που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία.

Τρεις είναι οι βασικές αιτίες που υπέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας για την ήταν στην κάλπη της απλής αναλογικής.

-Ο πρώτος βασικός λόγος ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να επιβάλει την πολιτική της ατζέντα.

-Η δεύτερη αιτία ήταν η αναγκαστική επιλογή υπεράσπισης μιας στρατηγικής που εξαιτίας της άρνησης των άλλων προοδευτικών δυνάμεων, αντικειμενικά δεν μπορούσε να περπατήσει. Της στρατηγικής της απλής αναλογικής και της κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας.

-Η τρίτη αιτία σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα είναι η εικόνα που εξέπεμπε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω:

«Δεν ήταν μια εικόνα που εξέπεμπε συνοχή, ευθύνη, συγκρότηση. Οι άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, οι παλινωδίες, το έλλειμμα υπευθυνότητας, ακόμα και αντίληψης πόσο καχύποπτο ήταν το εκλογικό σώμα απέναντί μας, πόσο ρευστό και ευμετάβλητο, μας κόστισαν πανάκριβα.

Κι αυτό βάζει μπροστά σε όλους μας ένα πολύ κρίσιμο και επείγον ζήτημα. Οφείλουμε αυτή την εικόνα να την αλλάξουμε. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Δραστικά. Ριζικά. Άμεσα.»

Οι 4 βασικές κατευθύνσεις που υπέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας για την άμεση ανασυγκρότηση.

Κάλεσμα για να γίνουν άμεσα όλες οι διορθωτικές κινήσεις απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι:

«Θέλω σήμερα να σας καλέσω να κάνουμε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές ώστε να περιορίσουμε, να υπερκαλύψουμε αν είναι δυνατόν αυτά τα ελλείμματα.

1) Να οργανώσουμε από σήμερα συντεταγμένα την παρουσία μας στη νέα εκλογική αναμέτρηση.

2) Να ανασυντάξουμε την κεντρική εκλογική επιτροπή και τις εκλογικές επιτροπές σε όλη τη χώρα.

3) Να καταλήξουμε σε μια εκλογική καμπάνια που θα λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα.

4) Nα εγγυηθούμε ταυτόχρονα με τη στάση, την πράξη και το λόγο μας τη δική μας αλλαγή και ανανέωση.

Ότι λάβαμε το μήνυμα και διορθώνουμε στη πράξη τις αστοχίες και τα λάθη μας»

Ολομέτωπος αγώνας με τη Δεξιά και την πολιτική της.

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπει σε μικρό-κομματικούς εμφυλίους, ξεκαθάρισε ότι:

Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Κηρύσσουμε λήξη στο πένθος και σημαίνουμε συναγερμό μάχης» | Το Κουτί της Πανδώρας

«Ότι το μέτωπό μας και στις νέες συνθήκες είναι η Δεξιά και η πολιτική της. Η οικονομική της πολιτική, η κοινωνική της πολιτική.

Δεν πρόκειται να σηκώσουμε το γάντι που μας πετούν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΚΚΕ. Εμείς σε μικροκομματικούς εμφύλιους, που ευνοούν μόνο τη Δεξιά, δεν πρόκειται να συμβάλλουμε και να εμπλακούμε. Εκείνο που στη δική μας σκέψη δεσπόζει είναι η ευθύνη για την κοινωνία, για τη χώρα, για το αύριο».

Κάλεσμα για δημοκρατική πανστρατιά-Ανάχωμα στην ανεξέλεγκτη Δεξιά.

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε όλους τους κοινωνικούς κινδύνους που ελλοχεύουν αν η Νέα Δημοκρατία αναδειχθεί σε μια Παντοδύναμη Κυβέρνηση, κάλεσε όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες να θέσουν ανάχωμα στην ανεξέλεγκτη Δεξιά:

«Αυτό που χρειάζεται και αυτό που απαιτείται, είναι η ευρύτατη δυνατή συσπείρωση των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών για να αποτρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς δύναμης στις επόμενες κάλπες.

Αυτό που απαιτείται είναι μια δημοκρατική πανστρατιά για να ενισχύσουμε τη προοδευτική παράταξη, έναντι μιας Δεξιάς που αν δεν αποτραπεί στη δεύτερη κάλπη, θα είναι ανεξέλεγκτη και εκδικητική.

Όλοι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες, οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, που δε θέλουν να δώσουν λευκή επιταγή σε ένα πρωθυπουργό ηγεμόνα, που δε θέλουν μια επέλαση στα δημοκρατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, ακόμη και στα Συνταγματικά κατοχυρωμένα, οφείλουν να συμβάλουν με τη ψήφο τους, ώστε να μπει ανάχωμα στην πιθανότητα μιας παντοδύναμης και ανεξέλεγκτης Δεξιάς Κυβέρνησης».

Υ.Γ. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με τον Τσίπρα για κάποιον πιο βολικό!

Δημοκρατική πανστρατιά κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας: Οι δημοσιογράφοι Διαμαντής Σεϊτανίδης, Κώστας Πουλακίδας, Δημήτρης Πουλακίδας και Χρήστος Κυμπιζής σχολίαζουν τον ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπλή μετά την ήττα στις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here