Τσακαλώτος για Μητσοτάκη: Αχάριστος και Μικρόψυχος-Ας διαβάσει το πώς φτιάχτηκε το μαξιλάρι.

0
180

Να διαβάσει τις σελίδες 80-83 από το βιβλίο «Με την Πλάτη στον Τοίχο», που πρόσφατα εξέδωσε ο ίδιος μαζί με την διαπραγματευτική ομάδα του 2015, καλεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας στις ειρωνείες του Πρωθυπουργού για την οικονομία και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτηρίζοντας τον Κ. Μητσοτάκη «αχάριστο» και «μικρόψυχο», μετά τα όσα δήλωσε στην σημερινή προεκλογική συνέντευξη Τύπου για την οικονομία, την ανάπτυξη και την ακρίβεια, τον καλεί να διαβάσει το παραπάνω βιβλίο ώστε να καταλάβει το πώς και για ποιο λόγο φτιάχτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το “μαξιλάρι” των 37 δις ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός, «παρέλαβε μια χώρα με ρυθμισμένο χρέος, με ασφάλεια, και για πρώτη φορά στην ιστορία της με σοβαρά ταμειακά διαθέσιμα και ειρωνεύεται» σημειώνει ο Ευ. Τσακαλώτος, τονίζοντας προς τον Πρωθυπουργό ότι:

-«Τα 9,5 δις προήλθαν από την τελευταία εκταμίευση, στο ίδιο Eurogroup που πήραμε την ρύθμιση του χρέους»,

«Η μείωση της ανεργίας (κατά 10 μονάδες επί ΣΥΡΙΖΑ) οδήγησε σε αύξηση εσόδων» και

-«Τον ρόλο των διαπραγματεύσεων στα πλεονάσματα και τι σημαίνει να σε έχουν αφήσει οι προηγούμενοι “Με την πλάτη στον τοίχο”».

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ήταν στέλεχος και είναι πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα με αποτέλεσμα να χρειαστεί μια ιστορικά και παγκοσμίως πρωτόγνωρα μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή δεκάδων δισ. Μια προσαρμογή που δεν είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014».

Επίσης, «του κόμματος που έκανε τα Ζάππεια 1 και 2, και σαν να μην συνέβη τίποτα, αμέσως μετά, και σε πλήρη αντιδιαστολή από τις δεσμεύσεις του, υπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο. Σε αντίθεση με εμάς που όταν κάναμε τον συμβιβασμό απευθυνθήκαμε αμέσως στο εκλογικό σώμα» και τέλος, «του κόμματος που όχι μόνο δεν κατάφερε να μας βγάλει από το μνημόνιο, που δεν νοιάστηκε για την χώρα και τον λαό αλλά αντί να παλεύει για την έξοδο από τα μνημόνια πάλευε για την αριστερή παρένθεση».

«Εμείς καταθέσαμε τον απολογισμό μας. Μήπως αντί για ειρωνείες να καταθέσει και εκείνος τον δικό του;»…σχολιάζει ο Ευ. Τσακαλώτος καλώντας τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε απολογισμό «για την τεράστια ζημιά που έχει κάνει στους δημοκρατικούς θεσμούς το τελευταίο εξάμηνο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ευ. Τσακαλώτου:

«Για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται και αχάριστος και μικρόψυχος.

Παρέλαβε μια χώρα με ρυθμισμένο χρέος, με ασφάλεια, και για πρώτη φορά στην ιστορία της με σοβαρά ταμειακά διαθέσιμα και ειρωνεύεται.

Το πώς φτιάχτηκε το μαξιλάρι, το γιατί φτιάχτηκε, το έχουμε αναλύσει εκτενώς. Είναι στη δημόσια σφαίρα.

Αν δεν το έχει ακόμα καταλάβει ας διαβάσει το βιβλίο που πρόσφατα εκδώσαμε με την τότε διαπραγματευτική ομάδα. Το «Με την Πλάτη στον Τοίχο».

Με Την Πλατη Στον Τοιχο - Πολιτικη (BKS.0413270)

Αν δεν μπορεί ολόκληρο ας διαβάσει μόνο τις σελίδες 80-83:

-Θα καταλάβει ότι τα 9,5 δις προήλθαν από την τελευταία εκταμίευση, στο ίδιο Eurogroup που πήραμε την ρύθμιση του χρέους.

-Θα καταλάβει πως η μείωση της ανεργίας (κατά 10 μονάδες επί ΣΥΡΙΖΑ) οδήγησε σε αύξηση εσόδων.

-Θα καταλάβει τον ρόλο των διαπραγματεύσεων στα πλεονάσματα και τι σημαίνει να σε έχουν αφήσει οι προηγούμενοι «Με την πλάτη στον τοίχο».

Αυτό που δεν υπάρχει στην δημόσια σφαίρα όμως είναι η δική του αυτοκριτική και απολογία.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν στέλεχος και είναι Πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα με αποτέλεσμα να χρειαστεί μια ιστορικά και παγκοσμίως πρωτόγνωρα μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή δεκάδων δις, μια προσαρμογή που ΔΕΝ είχε ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014.

Του κόμματος που έκανε τα Ζάππεια 1 και 2, και σαν να μην συνέβη τίποτα, αμέσως μετά, και σε πλήρη αντιδιαστολή από τις δεσμεύσεις του, υπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο. Σε αντίθεση με εμάς που όταν κάναμε τον συμβιβασμό απευθυνθήκαμε αμέσως στο εκλογικό σώμα!

Του κόμματος που όχι μόνο δεν κατάφερε να μας βγάλει από το μνημόνιο, που δεν νοιάστηκε για την χώρα και τον λαό αλλά αντί να παλεύει για την έξοδο από τα μνημόνια, πάλευε για την Αριστερή Παρένθεση.

Εμείς καταθέσαμε τον απολογισμό μας. Μήπως αντί για ειρωνείες να καταθέσει και εκείνος τον δικό του;

Υ.Γ.: Και σε αυτό, στον τόμο που θα χρειαστεί, ας προσθέσει και ένα κεφάλαιο απολογισμού για την τεράστια ζημιά που έχει κάνει στους Δημοκρατικούς Θεσμούς το τελευταίο εξάμηνο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here