Τσακαλώτος στο CNN Greece: Η Ελλάδα στον «πάτο» του ΟΟΣΑ για τις δαπάνες Υγείας.

0
344

Συνεχίζεται η διαμάχη Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία του ΟΟΣΑ σχετικά με τις επιπρόσθετες δαπάνες Υγείας.

Χτες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασαν πίνακα του ΟΟΣΑ στον οποίος εμφανίζεται η Ελλάδα να είναι δεύτερη από το τέλος στις επιπρόσθετες δαπάνες Υγείας, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χτες βράδυ ο Στέλιος Πέτσας κατηγορώντας τον για fake news, αφού, όπως υποστήριξε, τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι προγενέστερα αυτών από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε συνέχεια.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι τα στοιχεία που επικαλέστηκαν οι κύριοι Τσίπρας και Τσακαλώτιος δεν είναι αληθή. Τα στοιχεία για την Ελλάδα σταματάνε στις 29 Απριλίου. Μέχρι τότε το κράτος είχε ξοδέψει επιπλέον 250 εκατομμύρια.

Σήμερα όμως οι επιπλέον δαπάνες Υγείας έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η αλήθεια αποτυπώνεται στον Προϋπολογισμό του 2021.

Το σχόλιο Τσακαλώτου…

Το CNN Greece ζήτησε ένα σχόλιο από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και τις βολές από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε:

«Ο κ. Πέτσας κατηγόρησε χθες τον Αλέξη Τσίπρα επειδή είπε ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος στην Ε.Ε. σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας για την πανδημία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι προγενέστερα των άλλων χωρών και ότι από τότε έχουν γίνει πολύ περισσότερες δαπάνες. Μόνο που για τις περισσότερες χώρες τα στοιχεία είχαν ληφθεί την ίδια περίοδο (Απρίλιος-Ιούνιος).

Για αρκετές μάλιστα τα στοιχεία έχουν ληφθεί πριν από τα δικά μας όπως για παράδειγμα τα στοιχεία για το Βέλγιο που παρότι είναι προγενέστερα αποτυπώνουν υπερδιπλάσιες κατά κεφαλήν δαπάνες από αυτές της Ελλάδας. Άρα η σύγκριση δεν απέχει από την πραγματικότητα».

H συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here