Τ. Κουίκ: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει αυτεπάγγελτα για τις δηλώσεις Βούλτεψη»!

0
182

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, νωρίτερα σήμερα, ότι «αν η χώρα πάει σε εκλογές, θα βρεθεί σε πιστωτικό γεγονός»!!

«Όταν κάποιος ασκεί απροκάλυπτη τρομοκρατία, οφείλει να παρέμβει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, ναι ή όχι;» διερωτήθηκε μέσα από το twitter σήμερα το πρωί – Terens Quick (@TerensQuick) December 15, 2014.

Τι λεει ο Ποινικός Κώδικας- Άρθρο 191;

1.Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων μεταλλικών δραχμών.

2.Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών της κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, διευκρινίζοντας ότι η ίδια «ουδέποτε υιοθέτησε κάτι τέτοιο»!

Ολόκληρο το σχόλιο της κ. Βούλτεψη έχει ως εξής:

«Στη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του «MEGA», μεταξύ άλλων στα οποία αναφέρθηκα όσον αφορά στα μηνύματα και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, έκανα αναφορά και στην έκθεση του διεθνούς οίκου Moody’s περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος», καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία.

Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο».

Όπως τονίζει «είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως …«δήλωση», κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως οι αναφορές των διεθνών οίκων είναι περισσότερο επικίνδυνες από δηλώσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων και «σκληρές διαπραγματεύσεις» από «σκληρά καρύδια», υπό τους ήχους νταουλιών, ζουρνάδων και λυρών. Κατά τα λοιπά, στην εκπομπή ακούστηκαν πολύ σημαντικότερα θέματα, τα οποία και θα αποστείλω».

Δείτε την πρωινή εκπομπή του MEGA……και τα συμπεράσματα δικά σας:

{videobox}he8iKHKHd40{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here