Υπουργοί λιγοστής Χρησιμότητας…

0
291

Ήταν η σειρά του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου να δει τις αρμοδιότητές του να κουτσουρεύονται, μετά τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον Άδωνη Γεωργιάδη ή τον Βασίλη Κικίλια.

Αλλά και μετά τη Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, υπουργούς που μαθαίνουν αποφάσεις σχετικές με το έργο τους εκ των υστέρων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είδε λοιπόν τις αρμοδιότητές του να μειώνονται και, όπως συνέβη και με άλλους υπουργούς, ο υφυπουργός του να αναλαμβάνει πολλές από αυτές.

Εν προκειμένω, είναι ο υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος, που θα αναλάβει περισσότερα καθήκοντα. Κι αυτό, γιατί λέει ότι ο Θεοδωρικάκος μιλάει (δημοσίως) παραπάνω από ότι πρέπει.

Η γενική αυτή τάση του Πρωθυπουργού απαξιώνει τον ρόλο και τον θεσμό του Υπουργού. Αν κάποιος δεν σου κάνει, τότε τον αλλάζεις. Ο κ. Μητσοτάκης όμως, κάνει κάτι πρωτοφανές.

Απαξιώνει την Κυβέρνησή του, δείχνοντας ότι στηρίζεται μόνο στο λεγόμενο επιτελικό κράτος, δηλαδή στους αποκλειστικά δικούς του ανθρώπους. Οι αρμοδιότητες ανήκουν σε Υπουργούς και Υφυπουργούς.

Και όποιος δεν κάνει ότι του λέει το επιτελικό κράτος, τιμωρείται με αφαίρεση αρμοδιοτήτων. Γίνεται και πάλι συζήτηση για ανασχηματισμό. Αλλά όπως φαίνεται, ο Πρωθυπουργός δεν τον έχει ανάγκη. Διοικεί…μόνος του, με τους δικούς του ανθρώπους. Τι να την κάνει την Κυβέρνηση;

Να δούμε όμως, έως πότε…

Πηγή kontranews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code