Υπό τουρκική περικύκλωση η Κύπρος-Η ΕΕ αναλίσκεται σε ευχολόγια-Οι Ιταλοί σε κοινές ασκήσεις με την Τουρκία.

0
951

Την ώρα που στα δυτικά και στα ανατολικά της Κύπρου, στην Ανατολική Μεσόγειο, η μεγαλόνησος περικυκλώνεται από τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα και ερευνητικά σκάφη, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλίσκεται σε ευχολόγια και καλεί σε…«αυτοσυγκράτηση» την Τουρκία, η Ιταλία επιλέγει να πραγματοποιήσει άσκηση στην Α. Μεσόγειο με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Παρά τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού εντός της Τουρκίας, τους σοβαρούς κραδασμούς στην οικονομία της, τους τριγμούς της τουρκικής λίρας, καθώς και την πρωτοφανή βουτιά στις τιμές του πετρελαίου, η Άγκυρα επιλέγει να κάνει νέα επίδειξη ισχύος. Αυτή τη φορά εστιάζοντας και πάλι στην Κύπρο.

Ήδη, ανατολικά, μεταξύ της Κύπρου και του Λιβάνου, βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, «Μπαρμπαρός». Επίσης, δυτικά, μεταξύ Κύπρου, Κρήτης, Καστελόριζου, βρίσκεται το πλωτό γεωτρύπανο, «Γιαβούζ», το οποίο σκοπεύει να «τρυπήσει», σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), στο «Οικόπεδο 6».

Ευρωπαϊκή…«αυτοσυγκράτηση»

Ενώ, λοιπόν, η Τουρκία, με τις υπέρ-πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών της πάνω από ελληνικά νησιά, την παρουσία σκαφών της στην κυπριακή ΑΟΖ, τη ναυτική παρουσία της στη Λιβύη, και τις πρόσφατες αεροναυτικές ασκήσεις «γέφυρας» Τουρκίας-Λιβύης, φροντίζει να «υπενθυμίζει» ότι, παρά τα προβλήματά της με την επιδημία, δεν ξεχνά τις αξιώσεις της, η ΕΕ αναλίσκεται σε ευχολόγια.

Έτσι, προ ημερών, στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων υπό τον αρμόδιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ο Ισπανός Επίτροπος περιορίστηκε να καλέσει την Τουρκία σε…αυτοσυγκράτηση.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here