ΦΙΛΕ Υποψήφιε…..του Βασίλη Τσούγκαρη.

0
259

Θα ήθελα να σας πω κάποιες μπερδεμένες σκέψεις μου, σε εσένα που έρχεσαι να ζητήσεις την ψήφο μου.

Πρώτα απ’ όλα στους παλιούς, εκείνους που κατείχαν αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση για χρόνια, και πάλι είναι υποψήφιοι, και κατόπιν στους «νέους», σε αυτούς που κατεβαίνουν για πρώτη φορά στις εκλογές, σε αυτούς που αποφάσισαν (η άλλοι αποφάσισαν για εκείνους) να ασχοληθούν με τα κοινά για πρώτη φορά στη ζωή τους.

-Φίλε «επικεφαλής» του α,β,γ συνδυασμού (είναι βλέπετε και πάρα πολλοί), ΕΣΥ που ήσουν για κάποιες τετραετίες Δήμαρχος, αναρωτήθηκες ΑΝ θα έπρεπε να ξαναβάλεις υποψηφιότητα;

-Αναρωτήθηκες ΤΙ έχεις προσφέρει κατά το διάστημα που ήσουν στην καρέκλα του Δημάρχου για τον τόπο σου;

-ΤΙ του έχεις προσφέρει προκειμένου να αναπτυχθεί, να είναι καθαρός, να έχει καλή οδοποιία, καλή ύδρευση, καλή αποχέτευση, να είναι με λίγα λόγια, ΟΧΙ ένας δήμος «πρότυπο» (που θα έπρεπε να είναι ο κάθε δήμος στη χώρα) αλλά ένας δήμος ΣΩΣΤΟΣ για τους δημότες του πρώτα, και μετά για τους όποιους επισκέπτες του;

-Αναρωτήθηκες αυτά τα απλά πράγματα, τα οποία όμως είναι σημαντικά για τον Δήμο σου, τον Δήμο μας;

-Μάλλον δεν σε απασχόλησαν ερωτηματικά αυτού του είδους! Γιατί το λεω αυτό;

Γιατί οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) οι Δήμοι στη χώρα, παρουσιάζουν μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εικόνα από πλευράς λειτουργιών και έργων από τις διοικήσεις τους!

-ΕΣΥ υποψήφιε «Σύμβουλε», που θέλεις να επανεκλεγείς αλλά κατά τη θητεία σου έλαμψες δια της απουσίας σου, προβληματίστηκες καθόλου; 

-Σκέφτηκες μήπως το γνωστό «που πάω τώρα»;

-Αλήθεια, αναρωτιέμαι εγώ ο (όχι και τόσο) αφελής ψηφοφόρος, ΠΟΙΑ είναι η εμπειρία σας στην αυτοδιοίκηση που αναφέρετε ΕΣΕΙΣ στα βιογραφικά σας και οι φανατικοί και με πολλά συμφέροντα υποστηρικτές σας όταν η προσφορά σας στον τόπο είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ;

-Και ΑΝ, λεω ΑΝ σας ξαναψηφίσουν, και σας ξαναβγάλουν, αλήθεια, πάλι θα κάνετε τα ίδια;

-Ξέρετε, οι ψηφοφόροι πλέον ΔΕΝ είναι όπως παλιά (οι περισσότεροι τουλάχιστον). Το σκεφτήκατε αυτό;

Μάλλον όχι, αν κρίνω και από τον τόπο μου, τις όποιες κινήσεις γίνονται (οι ίδιες δηλαδή γίνονται σε όλη τη χώρα), τον γνωστό βρώμικο πόλεμο που κήρυξαν οι μεν στους δε και τη ΛΥΣΣΑ για την καρέκλα, και για την ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ και ΟΧΙ για τον τόπο.

-Μήπως «κύριοι», σε εσάς τις «παλιές καραβάνες» απευθύνομαι, δεν είναι έτσι τα πράγματα;

-Αλήθεια, με ποιο περίσσιο θράσος, με τι μούτρα, ξαναζητάτε τον κόσμο να χαντακώσει τον τόπο του;

Και πάμε και στους «καινούργιους», τους επικεφαλής των συνδυασμών, αλλά και τους υποψηφίους συμβούλους.

ΟΛΟΙ εσείς έρχεστε με «όνειρα», και με προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο του τόπου σας. Δηλώνετε ορεξάτοι για δουλειά, και πως βλέπετε ΟΧΙ το ΕΓΩ, αλλά το ΕΜΕΙΣ….

Καλό αυτό, και μακάρι να είναι αλήθεια, και όχι προεκλογικό «δόλωμα» όπως έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν οι παλιοί, οι «έμπειροι», εκείνοι που ΝΟΜΙΖΑΝ πως κάνοντας τα όποια προσωπικά και κομματικά παιχνίδια, έκαναν καλό στον τόπο τους.

Θέλω να σας ρωτήσω εσάς όλους, και τον καθένα ξεχωριστά.

Θα μπλέξετε και ΕΣΕΙΣ Αν εκλεγείτε το κόμμα με τον τόπο; Για σκεφτείτε το καλά!

Το ρωτώ αυτό, γιατί στις αυτοδιοικημένης εκλογές, υπάρχει ΜΟΝΟ ο ΤΟΠΟΣ.

Δεν υπάρχουν τα κόμματα, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

Ο καθένας μπορεί να έχει την ιδεολογία του, να είναι μπλε, κόκκινος, πράσινος, κίτρινος, και ότι στα ανάθεμα χρώμα και κόμμα θέλει, αλλά ΟΧΙ στον ΔΗΜΟ. Στον δήμο, ΟΛΟΙ ανήκουν στον ΤΟΠΟ τους. Εκείνου το «χρώμα» πρέπει να υποστηρίξουν και να παλέψουν γι αυτό!

Δυστυχώς όμως, όπως βλέπω, πολλοί είναι οι νέοι, που θα μπλέξουν τους δήμους με τα κόμματα συνεχίζοντας την τακτική των παλιών, και μάλιστα,στον «αγώνα» τους, χρησιμοποιούν σαν όπλο τον άμεσο κι έμμεσο «διχασμό» της κοινωνίας.

Θέλετε να δείτε παραδείγματα; Μπείτε στο διαδίκτυο, και διαβάστε σχόλια σε topics διαφόρων υποψηφίων.

Από τη στιγμή που ΕΚΕΙΝΟΙ τα δέχονται χωρίς κανένα σχεδόν σχόλιο, σημαίνει πως συμφωνούν με τους σχολιαστές……

Έτσι θα πάμε μπροστά τον τόπο αγαπητοί Yποψήφιοι;;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here