Φλαμπουράρης: Το ευρωπαϊκό χρέος είναι αέρας….και θα πληρώσουμε με… αέρα!

0
205

Το χρέος άνω των 10 τρισεκατομμυρίων της Ευρώπης είναι αέρας «γι' αυτό και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα» δηλώνει γελώντας στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο «ατυχήματος» ο κ. Φλαμπουράρης απαντά:

«Όχι δεν υπάρχει «ατύχημα». Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρις που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;»

Ερωτηθείς τι πιστεύει εκείνος, ο υπουργός Επικρατείας απαντά: «Αέρας είναι. Γι' αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα!». Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος, ακολουθεί μικρή παύση, την κοιτά και γελάει.

Τις δηλώσεις σχολίασε το ΠΑΣΟΚ:

«Θα εξοφλήσουμε με «αέρα» το δάνειο της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, λέει ο υπουργός επικρατείας, κ. Φλαμπουράρης. Χαριτολογώντας ελπίζουμε.

Προφανώς και οι δανειστές μας – χαριτολογώντας και αυτοί – θα μας δώσουν τις επόμενες δόσεις σε «αέρα». Ελπίζουμε τις εσωτερικές τουλάχιστον πληρωμές η κυβέρνηση – σοβαρολογώντας – να τις κάνει σε ευρώ».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here