ΦΛΕΡΤ Αβέρωφ Νεοφύτου με Ανδρέα Μαυρογιάννη!…του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

0
240

Η ήττα του Συναγερμικού Προέδρου αναθέρμανε το ΔΗΣΑΚΕΛ, οι Δεξιοί με το ΑΚΕΛ, τα ύστερα του κόσμου…

Θέλουν να κρύψουν τη χαρά αλλά δεν μπορούν; Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποστηρίζει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το είπε εμμέσως πλην σαφώς στη συνέντευξή του, το βράδυ της Τετάρτης στο κρατικό κανάλι. Χθες, όμως, αποκαλυπτικός για αυτή τη στήριξη ήταν ο ίδιος ο υποψήφιος. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ ότι επικοινωνεί καθημερινά με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Επικοινωνούν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θέλοντας να πει πως δεν του τηλεφωνεί μόνο ο κ. Αβέρωφ, αλλά και ο ίδιος το πράττει. Επισήμανε δε πως εκτιμά αυτή τη συμπεριφορά του κ. Αβέρωφ, η οποία και τον συγκινεί.  Η επικοινωνία προφανώς έχει σχέση μόνο με τις εκλογές.

Αυτό δεν είναι κακό. Άλλωστε το ΔΗΣΑΚΕΛ δεν είναι τωρινό πολιτικό φαινόμενο, αλλά διαχρονικά κάνει την εμφάνισή του σε κρίσιμες φάσεις, είτε του Κυπριακού είτε άλλων πολιτικών συγκυριών. Εκλογικά δεν έχει συμβεί ξανά, γιατί πάντα σε προεδρικές εκλογές ήταν αντίπαλοι. Πρώτη φορά ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα, στην προκειμένη περίπτωση ο ΔΗΣΥ, έμεινε εκτός δεύτερου γύρου.

Θα ήταν πολιτικά σωστό να αναφερθεί δημόσια πως κάποιοι στον ΔΗΣΥ, ειδικά ο Πρόεδρος του κόμματος( αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών),  εργάζονται για τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Μαυρογιάννη. Για να το ξέρουν και οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ αλλά και του ΑΚΕΛ.

Υπάρχει λόγος να κρύψουν τη στήριξη αυτή; Φοβούνται κάτι; Εν πάση περιπτώσει τα όσα ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης δεν μπορούν να αμφισβητήσουν μια πραγματικότητα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει μόνο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, αλλά στηρίζει εμπράκτως την υποψηφιότητα του. Διαφορετικά δεν θα επικοινωνούσαν καθημερινά. Άλλωστε καταγράφονται και κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Δηλαδή μέρος του μηχανισμού του ΔΗΣΥ, εργάζεται παρεμβαίνοντας προς ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Συναγερμού υπέρ του κ. Μαυρογιάννη.

Πολιτικά ορθό, στα πλαίσια της διαφάνεια, αυτό πρέπει να ανακοινωθεί.

Υ.Γ. Σε εσωστρέφεια βυθίζεται ο ΔΗΣΥ με ευθύνη της ηγεσίας του: Οι πισώπλατες μαχαιριές και η διαφωνία Αβέρωφ με Αναστασιάδη… του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Το κόμμα της κυπριακής δεξιάς, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών και από την περασμένη Κυριακή, έχει εισέλθει σε εσωστρέφεια ενώ οι αναταράξεις προκαλούν ρωγμές στο κόμμα.

Χωρίς να έχει γίνει συζήτηση για τα αίτια της ήττας και να αναληφθούν ευθύνες για το αποτέλεσμα, συζήτησε και αποφάσισε τη στάση για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, της ερχόμενης Κυριακής.

Και η απόφαση, ως γνωστό, είναι πως οι οπαδοί του κόμματος θα ψηφίσουν κατά βούληση, όποιον από τους δυο υποψήφιους επιλέξουν. Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε πως όποιος και να εκλεγεί, το κόμμα θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Οι συζητήσεις στο διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο, την περασμένη Τρίτη, έγιναν σε κλίμα έντασης ενώ δεν αποφεύχθηκαν και προπηλακισμοί.

Τραμπουκισμοί και εκφοβισμοί σε μια συνεδρίαση, που ποσώς δεν παρέπεμπε σε ένα ευρωπαϊκό κόμμα, όπως αρέσκεται να αυτοδιαφήμιζεται ο ΔΗΣΥ και η ηγεσία του. Αυτή η εικόνα, φαίνεται πως θα κυνηγά το κόμμα για αρκετό καιρό, όπως και η εσωστρέφεια.

Ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, κατηγόρησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, λέγοντας πως «Αν στην υποψηφιότητα του Αβέρωφ με την αποστασία που υπήρχε πήρε 26%, αν δεν υπήρχε αποστάτης που πήγε απέναντι από το κόμμα ενδεχομένως να έπαιρνα και πιο ψηλά ποσοστά απ’ ότι πήρε ο υποψήφιος του Συναγερμού τον πρώτο γύρο το 2018. Χωρίς υπερβολή…»

Αναφέρθηκε και σε εκ των έσω υπόσκαψή του. Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί για τις πισώπλατες μαχαιριές, ανέφερε αποφεύγοντας να τους κατονομάσει.

Ο κ. Νεοφύτου άφησε αιχμές και κατά του Προέδρου Αναστασιάδη, απαριθμώντας πόσες φορές παρευρέθηκε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, επικαλούμενος το θεσμικό του ρόλο. Έσπευσε να αναφέρει πως ο Πρόεδρος μέσα σε ενάμιση ημέρα (μετά τον πρώτο γύρο) συγκάλεσε τρεις συναντήσεις για τον δεύτερο γύρο.

Ο κ. Νεοφύτου παραδέχθηκε πως ο Νίκος Αναστασιάδης έχει διαφορετική άποψη από τον ίδιο και πως ήθελε ο ΔΗΣΥ να συμμετάσχει στην νέα κυβέρνηση, παραπέμποντας σε υποστήριξη Χριστοδουλίδη.

Για το διακύβευμα των εκλογών είπε πως «πιθανώς να έχουμε μια τελευταία ευκαιρία για το Κυπριακό. Η διεθνής κοινότητα θα τα ζυγίσει. Να μην θεωρούμε δεδομένο ότι θα ξεκινήσει νέα προσπάθεια. Υπάρχει ένα παράθυρο που ίσως να είναι το τελευταίο το 2023».

Τα υπόλοιπα την ερχόμενη Κυριακή!

-Μύλος…Ο Υπουργός Εργασίας απαντά στον Αβέρωφ: Να σεβαστείς την απόφαση του Π.Γ. του ΔΗΣΥ, δεν ψηφίζω Μαυρογιάννη και ΑΚΕΛ.

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι με τη στάση μου μπορώ να συμβάλω στην επάνοδο του ΑΚΕΛ στην εξουσία και δεν μπορώ να επιλέξω τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα παραπάνω δηλώνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή του δήλωση στην οποία αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σημειώνοντας ότι θεωρεί ότι «ο ίδιος, θα έπρεπε πρώτος να σεβαστεί την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ».

-Ο Ιωνάς Νικολάου επέλεξε τον Χριστοδουλίδη, δεν υπακούει στον Αβέρωφ: Επάνοδος του ΑΚΕΛ στην εξουσία μέσω του Ανδρέα Μαυρογιάννη, λέει.

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, στην οποία εκφράζει στήριξη προς τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όση κι αν είναι η απογοήτευση που μας διακατέχει, η επιχειρούμενη ανάδειξή της δεν μπορεί να αποτελέσει το κριτήριο που ελεύθερα και υπεύθυνα θα καθορίσει την βούληση, άποψη και κρίση μας, τονίζει και σημειώνει:

«Δεν θα ήμασταν υπεύθυνη πολιτική δύναμη εάν λαμβάναμε αποφάσεις με κριτήριο το συναίσθημα και όχι το συμφέρον του τόπου. Και το συμφέρον του τόπου προστάζει όπως διαφυλάξουμε την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, ασφάλεια και ευημερία της Κύπρου από τις αποδεδειγμένα επικίνδυνες πολιτικές του ΑΚΕΛ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here