Φρικτές καταγγελίες για πολιτικά σκάνδαλα στην Κύπρο: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια…..του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
240

Ο δήμαρχος της Πάφου, έχει φέρει τα πάνω κάτω στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό και οι καταγγελίες του συγκλονίζουν όλους μας. Όλα όσα είπε και κατήγγειλε περιγράφονται με μία λέξη: Φρίκη.

Είναι φρικτές οι καταγγελίες, διότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το κυπριακό πολιτικό προσωπικό στην πλειοψηφία του, και σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Φαίδων Φαίδωνος είναι τόσο ξεφτιλισμένο και έχει προκαλέσει τόση ζημιά στην οικονομία του νησιού. 

Οι Δήμαρχοι Πάφου και Κρακοβίας, Φαίδωνας Φαίδωνος και Jacek Majchrowski, στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Διότι με βάση τις καταγγελίες του, και αν το φαινόμενο ξεκίνησε, ας πούμε, από την τουρκική εισβολή του 1974 και μετά, η διαφθορά πρέπει να κόστισε πολλά εκατομμύρια στο κράτος, τα οποία όμως στην πραγματικότητα πλήρωσαν οι πολίτες. Εάν δε – θεωρητικά πάντα – η διαφθορά «γεννήθηκε» μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, τότε ο αριθμός των κλεμμένων από τους πολιτικούς πολλαπλασιάζεται. 

Ο δήμαρχος, λοιπόν, της Πάφου, κατηγόρησε συγκεκριμένους αρχηγούς κυπριακών κομμάτων, συγκεκριμένους πολιτικούς, ότι χρηματίστηκαν και ότι είναι διεφθαρμένοι. Βασικά κατηγορεί το ίδιο το πολιτικό σύστημα, του οποίου και ο ίδιος είναι μέλος (ως πολιτικός), ότι είναι διεφθαρμένο από κάτω προς τα πάνω και ανάποδα. 

Πρόκειται για βαρύτατες καταγγελίες, που εάν αληθεύουν – και δεν νομίζω ότι ο άνθρωπος ψεύδεται – πρέπει να οδηγήσουν αρκετούς πολιτικούς στη φυλακή. Τα γεγονότα είναι γνωστά, και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω, αν και προς χάριν της ανάλυσης, μερικά εξ αυτών αναγκαστικά θα τα επαναλάβουμε. 

Όταν ο δήμαρχος της Πάφου κατηγόρησε δύο πολιτικούς αρχηγούς, τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά και ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ αναγκάστηκε υπό την πίεση του «όχλου», που τον διέσυρε υπόγεια στο Facebook και στο Twitter, να διαψεύσει δημόσια ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα καταγγελθέντα. Το ίδιο έπραξε και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Πέραν των οποιονδήποτε πολιτικών διαφορών με τον κ. Άνδρο Κυπριανού, δεν μπορώ να μην τον υποστηρίξω όταν εκτοξεύονται υπόγεια κατηγορίες εναντίον του. Διότι οι μάχες πρέπει να είναι πολιτικές, και όχι ως αποτέλεσμα φρικτών καταγγελιών, που εκτοξεύει ο καθένας χωρίς να συγκινούνται δικαστές και εισαγγελείς. 

Εάν ο κ. Κυπριανού έσφαλλε, βεβαίως θα «λιθοβοληθεί», αλλά ούτε ως φάτσα μου βγάζει ότι είναι διεφθαρμένος – το ίδιο δεν θα πω για το ΑΚΕΛ -, παρά το γεγονός ότι δεν πρέπει να βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για κανένα. Από τη στιγμή που ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, διέψευσαν την παραφιλολογία των κοινωνικών δικτύων, που ξεκίνησε μετά την καταγγελία του Πάφιου δημάρχου, ποιοι άραγε είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί αρχηγοί; Πόσοι μένουν από την καταμέτρηση; 

Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. δήμαρχος, με δεδομένο ότι είναι αυτός που προχώρησε σε δημόσια καταγγελία. Κατά τη γνώμη μου, ο κ. Φαίδωνος επέλεξε ένα «ανορθόδοξο» τρόπο για να καταγγείλει τα σκάνδαλα, ιδιαίτερα εάν δεν είναι κανείς απόλυτα βέβαιος για τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί και πίσω από τις οποίες φαντάζομαι βρίσκονται κάποιοι σοβαροί πληροφοριοδότες. Εννοώ ότι δεν πρόκειται για «κουβέντες του καφενέ». 

Επιλέγοντας, λοιπόν, πρώτα τη δημοσιότητα και μετά τον εισαγγελέα, χάνει το δίκιο του ο κ. δήμαρχος. Διότι εάν είχε καταγγείλει στους αρμοδίους όλα αυτά τα συγκλονιστικά πράγματι σκάνδαλα – εάν αποδεικνύονται φυσικά – και ο γενικός εισαγγελέας δεν είχε δράσει, τότε έχει κάθε δικαίωμα να καταφύγει στους δημοσιογράφους. 

Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθούμε ανθρώπους, που έχουν στην κατοχή τους χειροπιαστά στοιχεία, ειδικά στην περίπτωση που οι αρχές, για να κρύψουν τους ενόχους οι οποίοι στα θέματα διαφθοράς είναι πάντα πολιτικοί ή άτομα που έχουν σχέση με τους πολιτικούς, οι γνωστοί «ταμίες» δηλαδή, να εξαφανίσουν τα στοιχεία. 

Σε άλλες χώρες δυστυχώς, εξαφανίζουν και αυτούς που καταγγέλλουν….Ευτυχώς για τον κ. Φαίδωνος, στην Κύπρο δεν «εισήχθη» ακόμα το εν λόγω σπορ. Τι έχουμε ενώπιον μας; Σοβαρότατες καταγγελίες για πολιτικά προσωπικά που πρέπει να ερευνηθούν με περισσή προσοχή. 

Οι καταγγελίες γίνονται στα δημοσιογραφικά παράθυρα, στις ραδιοφωνικές εκπομπές και σε συναδέλφους εφημερίδων. Και όλοι μαζί οι συνάδελφοι αναλαμβάνουν το ρόλο του εισαγγελέα. Αποδέχονται τις καταγγελίες ως γεγονότα και – λυπάμαι που το λέω – αλλά δεν ζητούν και τα στοιχεία να τα δουν. Διότι, τι επιτάσσει η δεοντολογία; 

Βεβαίως να καταγράψουμε και να μεταδώσουμε και να δημοσιεύσουμε κάθε καταγγελία. Αλλά, χωρίς να είμαστε εισαγγελείς και δικαστές, και οπωσδήποτε ζητάμε να δούμε επί ποίων στοιχείων βασίζονται αυτές οι καταγγελίες. 

Ο δημοσιογράφος στο εξωτερικό κάνει και κάτι άλλο: Παίρνει αυτά τα έγγραφα και πάει ο ίδιος στον εισαγγελέα. Και βοηθά δημοσιογραφικά τον εισαγγελέα και στη βάση αποδείξεων για να εξιχνιαστούν οι υποθέσεις διαφθοράς.

Αυτό δεν το έπραξαν οι συνάδελφοι και ως συνάδελφος τους έχω και δικαίωμα να τους ψέξω. Διότι ακόμα και αν είναι αληθινές οι καταγγελίες, προηγείται η Δικαιοσύνη. Διαφορετικά επιλέγουν τον ρόλο των «βαπορακίων», που είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στους δημοσιογράφους. 

Ο κ. δήμαρχος, λοιπόν, που σημειώνω εξελέγη με τον ΔΗΣΥ – αν δεν με απατά η μνήμη μου πανηγύριζε δίπλα του ο πρόεδρος των προέδρων Αβέρωφ Νεοφύτου – πρέπει να δώσει αποδείξεις και ονόματα για να τον πιστέψουμε. Διαφορετικά, ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα, η οποία μπορεί να λερώσει και τον ίδιο, όπως αυτός γυρίζει ανεξέλεγκτα. 

Ο κ. Φαίδωνος καλώς έπραξε και πήγε και κατέθεσε στην αστυνομία, αλλά έπρεπε αυτό να το κάνει από την πρώτη στιγμή, εάν πραγματικά πιστεύει στο ρόλο του «Ζορρό» της κάθαρσης, που επέλεξε. Και επίσης, από τη στιγμή που κατάθεσε, νομιμοποιείται να δημοσιοποιήσει την κατάθεσή του. Να αποκαλύψει στους πολίτες τα ονόματα και τις….διευθύνσεις. Τα περιμένουμε. 

Θα αναμένω με ανυπομονησία τις εξελίξεις και προσωπικά θα βοηθήσω στη δημοσιοποίηση των υποθέσεων διαφθοράς. Είναι μάστιγα για την πολιτική και τους πολιτικούς, αλλά πάνω απ’ όλα είναι λαίλαπα για την Κύπρο και τον λαό της. Όσοι βάζουν το δάκτυλο στο μέλι της διαφθοράς πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά και να μένουν στη φυλακή, όχι να βγαίνουν μετά από μικρό χρονικό διάστημα και να χαίρονται τα κλεμμένα…..Έτσι κ. δήμαρχε; 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Άστραψαν και βρόντηξαν οι υπάλληλοι της γνωστής Ύπατης Αρμοστείας εναντίον των Κυπρίων της Αμερικής επειδή τίμησαν τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας… 

Ποιόν να τιμούσαν δηλαδή; Τον ανεκδιήγητο και κομπλεξικό κ. Χάνεϊ, ο οποίος γυρνούσε όπως την άδικη κατάρα, και εξυμνούσε το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Ως γνωστόν ήταν ένας εκ των αρχιτεκτόνων του ρατσιστικού κειμένου που χώριζε μονίμως το νησί και έθετε σε κίνδυνο το ελληνικό στοιχείο.

‘Η να τιμούσαν τον εξοχότατο κ. Γεώργιο Παπανδρέου, που ήθελε να επιβάλει στους Ελληνοκύπριους το εν λόγω απαράδεκτο σχέδιο; 

Καλώς τίμησαν τον κ. Νίκο Κοτζιά, διότι έσωσε και την τιμή της Κύπρου, και της Ελλάδας. Η υπόθεση των εγγυήσεων και της ασφάλειας αποδείχθηκε κόλαφος για την Τουρκία και τους Ελληνοκύπριους απολογητές τους.

Η δυστυχία αυτών των ανθρώπων, αλλά και η αθλιότητά τους, είναι ότι μεταξύ του κ. Κοτζιά και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προτίμησαν τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και τον κατοχικό ηγέτη. 

Και ενώ υποστηρίζουν ότι είναι εναντίον του εθνικισμού, σιγοντάρουν την εικόνα και ομοίωση του ισλαμικού εθνικισμού, τον Ταγίπ Ερντογάν. 

Ακόμα μία φορά τα συγχαρητήρια μου στους Κύπριους της Αμερικής…….

Υ.Γ. Τους διεφθαρμένους πολιτικούς Εξοχότατε κ. Δήμαρχε τους στέλνεις κατευθείαν στον εισαγγελέα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here