Χάνονται 5,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ λόγω «αδράνειας» της προηγούμενης Διοίκησης!

0
156

Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζει το έργο «Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στην περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης» στη Νέα Ερυθραία, καθώς όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν, προ πολλών μηνών, ειδοποιήσει τον Δήμο Κηφισιάς, με σχετικά έγγραφα.

Σε περίπτωση μάλιστα που το έργο προχωρήσει και δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, οι Δημότες θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό, το οποίο ανέρχεται σε 5.781.000 €.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα που υπάρχουν στο εν λόγω έργο παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο σε Έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο Κηφισιάς και είναι τα εξής:

– Η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει νομικές αντιρρήσεις σχετικά με το πολεοδομικό καθεστώς της έκτασης, γεγονός που δεν επιτρέπει να γίνουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις οικοπέδων στην περιοχή.

– Ο ενδιάμεσος φορέας Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) ζητά την υποχρεωτική υλοποίηση του έργου μέχρι την 31/12/2015, με έγγραφο του (25/08/2014) στο Δήμο Κηφισιάς. Στο ίδιο έγγραφο τονίζει πως εάν το έργο για οποιοδήποτε λόγο δεν ολοκληρωθεί μέσα στο 2015, το συνολικό κόστος θα βαρύνει τις πιστώσεις του Δήμου.

– Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι ανέφικτο, όπως προβλέπεται από την διακήρυξη, δεδομένου ότι η ολοκλήρωση των σταδίων της διαγωνιστικής διαδικασίας για την υπογραφή της σύμβασης δεν μπορεί να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τα μέσα του 2015, ακόμη και υπό τις ευνοϊκότερες συνθήκες.

Συνεπώς, ο χρόνος που απαιτείται (250 ημέρες) μόνο για την κατασκευή του έργου, υπερβαίνει τη λήξη του έτους καθιστώντας αδύνατη την υλοποίηση.

– Το εν λόγω έργο έχει χαρακτηριστεί από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (επιστολή υπ. αριθ. 63552/26-11-14) που είναι ο αρμόδιος φορέας, ως έργο άμεσης απένταξης στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης του προγράμματος.

«Δεν θα βάλουμε το Δήμο σε περιπέτειες, όταν έχουμε τέτοια έγγραφα στα χέρια μας, δεν θα επιβαρύνουμε οικονομικά τους δημότες» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ξεκαθαρίζοντας πως η Νέα Διοίκηση θα δείξει σεβασμό στο δημόσιο και κοινοτικό χρήμα.

Παράλληλα επεσήμανε ότι πρόκειται να γίνει Δημοτικό κοινωφελές έργο στην συγκεκριμένη περιοχή με διαφανές σύστημα και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Να σημειώσουμε πως η πρώην Διοίκηση του Δήμου δεν παρείχε καμία ενημέρωση στη παρούσα Διοίκηση, ούτε καν για την αλληλογραφία που προϋπήρχε με τους αρμόδιους φορείς και τα προβλήματα του συγκεκριμένου προγράμματος.

«Το έργο είναι θέμα λίγων ημερών να ξεκινήσει», ανέφερε σε συνέντευξη του, μέλος της προηγούμενης Διοίκησης, στα μέσα Ιουλίου του 2014, ενώ γνώριζε πως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Για τους λόγους αυτούς είναι πλέον αναγκαστική η ματαίωση της δημοπρασίας του έργου «Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στην περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης» που είχε προγραμματιστεί την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014.

Συμπερασματικά, απεντάσσεται το έργο «Ενίσχυση Αστικού Πρασίνου στην Περιοχή Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης» στη Νέα Ερυθραία από το ΕΣΠΑ και χάνεται το σχετικό κονδύλι των 5,8 εκατ. ευρώ!

Επιγραμματικά οι καταγγελίες του κ. Θωμάκου για την προηγούμενη διοίκηση είναι:

-Γιώργος Θωμάκος : «Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον κ. Χιωτάκη και τον κ. Κύρλο, έκαναν μόνο εγκαίνια σε έργα για τα φλας της δημοσιότητας», «Πήραν το αρχείο του δήμου σε κούτες χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα»

-Οι απαντήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών στις επιστολές της τωρινής διοίκησης για το έργο της ανάπλασης πρασίνου στη Νέα Ερυθραία

-Γιατί χάνεται τελικά το συγκεκριμένο έργο

-Η τοποθέτηση την Γενικής Γραμματέως του Δήμου Κηφισιάς κ. Χριστίνας Κοντάκου για το θέμα

-Μιχάλης Καυγαλάκης – Αντιπρόεδρος Νέας Ερυθραίας «Όχι μόνο δεν υπήρξε ενημέρωση από την προηγούμενη διοίκηση αλλά όταν πήγα στο γραφείο μου δεν βρήκα ούτε μολύβι»!!

Ακολούθως παραθέτουμε τις βιντεοσκοπημένες καταγγελίες του κ. Θωμάκου και τα συμπεράσματα δικά σας:

{videobox}Ua1ONnr5YZg#t=84{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here