Χάος και Ανομία στις ΗΠΑ. Τρεις νεκροί στις διαδηλώσεις.

0
548

Μεγαλώνει ο κύκλος της βίας στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από έναν λευκό αστυνομικό, τον Ντέρεκ Σόβιν, που οδήγησε σε σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι να σκοτώνονται και ένας αστυνομικός να τραυματίζεται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το CNN.

Συγκεκριμένα, στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα από διαδηλωτές μέσα στη νύχτα. Ο αρχηγός της Αστυνομίας Πολ Σικόρσκι είπε ότι τρεις αστυνομικοί έκαναν περιπολία στην πόλη όταν έπεσαν σε ενέδρα διαδηλωτών που τους πυροβόλησαν.

Μάλιστα διαδηλωτές έσπασαν και περιπολικά ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ενώ ο Σικόρσκι είπε ότι δεν ήξερε την κατάστασή του και πως η Αστυνομία κλήθηκε σε δεκάδες περιστατικά στην πόλη, όπου έπεφταν πυρά.  Είπε ακόμη ότι τέσσερις άνθρωποι δέχτηκαν αστυνομικά πυρά εκ των οποίων οι δύο πέθαναν.

Στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία ζητούσε από όλους τους κατοίκους να παραμείνουν σπίτι και να αναζητήσουν καταφύγιο.

Ένας άνδρας πέθανε στο Λούισβιλ του Κεντάκι το πρωί της Δευτέρας όταν η αστυνομία, η εθνοφρουρά και διαδηλωτές λόγω του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ αντήλλαξαν πυρά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η αστυνομία και η εθνοφρουρά προσπαθούσαν να διαλύσουν το πλήθος. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λούισβιλ δήλωσε ότι ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο σημείο, αλλά δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες πέραν του ότι οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες δέχθηκαν πυροβολισμούς και ανταπάντησαν.

Βίντεο έξω από τον Λευκό Οίκο. Ένα βήμα πριν μπουν μέσα οι διαδηλωτές.

Βίντεο που εμφανίζει περιπολικά της αστυνομίας του Μπρoύκλιν να αναπτύσσουν ταχύτητα, χτυπώντας διαδηλωτές, δημοσιεύτηκε στα Social Media.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here