Χαλάει την «σούπα» των βαρόνων της ΝΔ η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα;

0
214

Η απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγεί πολλά στελέχη να επανεξετάσουν την στάση τους.

Και όσοι σκέφτονταν να δηλώσουν υποψηφιότητα, αλλά και όσοι μέχρι στιγμής δεν το είχαν κατά νου.

Φαίνεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την απόφασή του απελευθερώνει κατά κάποιο τρόπο τους «καραμανλικούς» να δράσουν ανεξάρτητα.

Την ίδια στιγμή πολλοί βλέπουν πως είναι μεγάλη η απήχηση που θεωρείται ότι έχει στις νεότερες γενιές, αλλά και στο καραμανλικό στρατόπεδο ο βορειοελλαδίτης κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2014 εξελέγη χωρίς κομματικό χρίσμα, συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό 71%.

Η εσωκομματική αναμέτρηση αποκτά νέα δεδομένα διότι μια τόσο νέα υποψηφιότητα από ένα στέλεχος που δεν είναι βουλευτής, πιέζει τους παλαιότερους που σκεπτόταν να διεκδικήσουν την ηγεσία και ανοίγει την όρεξη και σε άλλους από τη νεότερη γενιά να μπουν στην κούρσα.

Παράλληλα παρεμβαίνει ανατρεπτικά στο παιχνίδι των παραδοσιακών εσωκομματικών διαχωρισμών στη βάση των οικογενειακών ισορροπιών («καραμανλικοί», «μητσοτακικοί», «σαμαρικοί»).

Τα μεσαία και χαμηλά στελέχη της κεντροδεξιάς δείχνουν από την πρώτη στιγμή να αγκαλιάζουν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα.

Υ.Γ. Σαράντος Ευσταθόπουλος: Ο πιο νέος υποψήφιος για τη ΝΔ!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here