Συναγερμός στο Μαξίμου από την δήλωση του Μάκη Βορίδη για τις Υποκλοπές.

0
240

Για πρώτη φορά Υπουργός της Κυβέρνησης κάνει λόγο για κακουργηματικές ευθύνες του Πρωθυπουργού σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη πριν από λίγα λεπτά ο Μάκης Βορίδης έκανε μια δήλωση που ήδη έχει προκαλέσει σεισμό στο Μαξίμου, κάνοντας τα φλιτζάνια του πρωινού καφέ να τρίζουν μαζί με το τραπεζάκι στο οποίο φιγουράρει το είδωλο ενός βοδιού.

Τι είπε ο έμπειρος νομικός Μάκης Βορίδης και έκανε ακόμα και τα βατραχάκια στο γραφείο του πρωθυπουργού να γουρλώσουν παραπάνω τα ήδη γουρλωμένα μάτια τους;

Βασικά, είπε το αυτονόητο, που όμως αποτελεί απαγορευμένη έκφραση για το σύνολο της κυβέρνησης και φυσικά των στελεχών της Ν.Δ: Εάν ισχύουν οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις, τότε ο Πρωθυπουργός έχει διαπράξει κακουργήματα!

Η λέξη «κακούργημα» όμως απαγορεύεται αυστηρά να εκφωνείται δίπλα στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απαγορεύεται. Διά ροπάλου. Ακόμα και εάν τεκμηριώνεται πλήρως, έστω και ως ενδεχόμενο, όπως ακριβώς το ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τον Αύγουστο, όταν και αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, όλο το σύστημα Μαξίμου προσπάθησε με νύχια και με δόντια να απαλλάξει τον Πρωθυπουργό από κάθε ευθύνη, προσπαθώντας να μετακυλήσει την ποινική διάσταση του θέματος στον Γρηγόρη Δημητριάδη και τον τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν προκύπτει από τα ΦΕΚ, Αφού ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε λίγες μόλις ημέρες μετά από την εκλογή του, να θέσει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπό την αρμοδιότητα του. Μία ενέργεια που ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει ξεκάθαρα ότι γίνεται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως αυτό της Βορείου Κορέας!

Μπορεί λοιπόν η δήλωση του Μάκη Βορίδη να προκάλεσε φρίκη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι όμως νομικά τεκμηριωμένη και απόλυτα αληθής: Είτε ο Πρωθυπουργός έχει διαπράξει βαρύτατα κακουργήματα, είτε ο Κώστας Βαξεβάνης είναι συκοφάντης…

Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως, δεν έχει κατατεθεί καμιά μήνυση εις βάρος του Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δείτε την επίμαχη δήλωση του Μάκη Βορίδη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here