Χειρότερο από Ιεροσυλία…Κόβουν ελιές 3000 ετών στη Λέσβο για α φιλοξενήσουν Μετανάστες.

0
895

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Λέσβο, τόσο λόγω των συνεχιζόμενων ροών από μετανάστες, όσο και αναφορικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία των νέων δομών φιλοξενίας.

Όπως αποκαλύπτει το lesvonews.net ήδη έχουν αρχίσει να κόβουν ελαιόδεντρα από τα γειτονικά κτήματα για να επεκταθούν οι «δομές φιλοξενίας» στην Μόρια!

Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες δείχνει να μην αλλάζει ούτε με τη νέα Κυβέρνηση. Σήμερα το ΚΥΤ της Μόριας και οι περιοχές γύρω απ’ αυτό έχουν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 17.000 άτομα!

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού Προστασίας κ. Χρυσοχοΐδη για την εγκληματικότητα και την προστασία της περιουσίας των πολιτών δεν ισχύουν για την Μόρια και πιθανώς και για άλλα μέρη της Λέσβου.

Προφανώς οι ιδιοκτήτες δεν θεωρούνται πολίτες του Ελληνικού Κράτους, ή στην περιοχή αυτή δεν ασκεί κυριαρχία το Ελληνικό Κράτος. Και μετά διαβάζουμε στις ειδήσεις ότι η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε σχέση με την ΑΟΖ τον σφετερισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η κατάληψη κτημάτων και η καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου προχωρά κανονικά. Η επέκταση του ΚΥΤ συνεχίζεται κανονικά με την ανοχή, ή ακόμα χειρότερα με την απουσία του κράτους. Πρώτα ήταν η φωτιά του Σεπτεμβρίου 2016 δίπλα στο ΚΥΤ, μετά ήταν το κόψιμο των δένδρων και η τοποθέτηση σκηνών και παραπηγμάτων και η καταστροφή επεκτείνεται.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα καρατομημένα δένδρα και δύο άνθρωποι εν δράσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων της περιοχής το βράδυ δουλεύουν στην περιοχή αλυσοπρίονα και με χρήση φωτισμού εκτελούνται οι εργασίες. Την μέρα οι εργασίες εκτελούνται με μεγάλα πριόνια που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί μαραγκοί.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here