Χοντρό Μπαχτσίσι στην Τουρκία! Επιδότηση 5 Νέων Στρατοπέδων προσφύγων ύψους 276εκ. σε Ελλάδα!

0
387

Συνέχεια συστάσεων και πληρωμών στην Τουρκία και καρότο-φόλα εκατομμυρίων (για 5 νέους Καταυλισμούς Προσφύγων) στην ΕλλάδατουPieroMessina SouthFront.org 1-4-21 και Μετάφραση: Μ. Στυλιανού.

Από το περασμένο καλοκαίρι, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Τουρκίας έχει αποκρυσταλλωθεί σε αυτήν  την απλή  τακτική:

Ένα ραβδί για να χτυπά τον Σουλτάνο Ερντογάν, όταν κάνει λάθος στα μάτια της Ευρωπαϊκής κοινότητας και ένα καρότο όταν συμφωνεί με τις επιθυμίες των Βρυξελλών. Αλλά αυτό είναι ένα ανόητο παιχνίδι που συχνά δεν λειτουργεί.

Ας επιστρέψουμε στον Αύγουστο του 2020, όταν η πρώτη φάση της πολιτικής «καρότο και ραβδί» της UE αποδείχθηκε φιάσκο: Η Ελλάδα και η Τουρκία απέχουν ένα βήμα από την ένοπλη αντιπαράθεση στην ανατολική Μεσόγειο. Τα πολεμικά τους πλοία αντιμετωπίζουν πυραύλους έτοιμους για εκτόξευση στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου και του διαφιλονικούμενου Ελληνικού νησιού Καστελλόριζο, 2,5 χιλιόμετρα από τις Τουρκικές ακτές.

Είναι μια σύγκρουση γεννημένη από αρχαίες αντιπαλότητες στα πρόθυρα της έκρηξης. Εδώ και μήνες, η διελκυστίνδα μεταξύ των δυο χωρών μελών του ΝΑΤΟ πλησιάζει όλο και περισσότερο στη σύγκρουση. Αντικείμενο της διαφοράς: Ο καθορισμός των ορίων των αντίστοιχων χωρικών υδάτων και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης υποβρυχίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Η ΕΕ επιχειρεί διαμεσολάβηση. Ωστόσο, η Άγκυρα, παρά τον κίνδυνο οικονομικών κυρώσεων, επαναλειτουργεί και συνεχίζει τις δραστηριότητες εξερεύνησης.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ. Αλλά τώρα, η Τουρκία αμφισβητεί την Ευρωπαϊκή Εξωτερική Πολιτική στη Συρία, τη Λιβύη και τη Ρωσία τους τελευταίους μήνες.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να επιβάλει ανεξάρτητο δρόμο ως περιφερειακή δύναμη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here