Χρυσή Αυγή: Πόσα ΜΜΕ είναι αθώα;

0
554

Από τη θεωρία της «Σοβαρότερης Χρυσής Αυγής» του Μπάμπη Παπαδημητρίου-ΣΚΑΪ μέχρι τα «Προσκοπάκια της Χρυσής Αυγής» Στο Πρώτο Θέμα, η μαύρη δημοσιογραφία έδωσε τροφή στο θηρίο του νεοναζισμού – όσο ήταν δυνατό και δάγκωνε.

Ειδικά τον καιρό της ανόδου του, το 2012, η προβολή του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου ήταν σοκαριστική, συχνά με όρους Life Style, ώστε να ενταχθεί στην πολιτική ρουτίνα και στην καθημερινότητα, μειλίχια, η οργανωμένη έκφραση του φασισμού.

Οι ακτιβισμοί των νεοναζί παρουσιάζονταν σαν γεγονότα, οι δράσεις «μόνο για Έλληνες» έγιναν «κανονικές» ειδήσεις και το τέρας βρήκε τη θέση του στην επικαιρότητα και έμπαινε καθημερινά στα σπίτια μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες, τα ραδιόφωνα, το διαδίκτυο.

Ποτέ δεν έγινε, θεσμικά, ουσιαστική συζήτηση για την κοινωνική ευθύνη των ΜΜΕ σε σχέση με την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ποτέ δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις για πλάτες ή χάδια στη Χρυσή Αυγή από δημοσιογράφους και το ρεπορτάζ για τη χρηματοδότηση της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ταμπού και υπόθεση του περιθωρίου.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έσυρε όλο το σύστημα, και το μιντιακό, στην απέναντι όχθη. Αναγκαστικά. Δεν γινόταν πια να σωθεί η Χρυσή Αυγή. Δολοφονήθηκε Έλληνας, εν ψυχρώ, μπροστά σε μάρτυρες και ήταν ο γιος της Μάγδας, που διεκδίκησε τη δικαίωση του γιου της με συγκλονιστικό τρόπο.

Η δίκη, όσο κι αν καθυστέρησε, και η έξοδος του φασιστικού κόμματος από τη Βουλή, λειτούργησαν καταλυτικά στερώντας κάθε περιθώριο από τους «ψύχραιμους» απέναντι στην Χρυσή Αυγή να δώσουν μάχη για την ένταξή της στην Ελληνική κανονικότητα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Μπορεί η ΝΔ να επιχαίρει για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, δεν έχει περάσει όμως πολύς καιρός από την περίοδο που δύο σημερινά προβεβλημένα κοινοβουλευτικά στέλεχη της φρόντιζαν να «ξεπλύνουν» δημοσίως τη νεοναζιστική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπογδάνος το 2017 ως παρουσιαστής του Σκάι αναφορικά με το μοίρασμα υλικού της Χρυσής Αυγής σε μαθητές, είχε αναρωτηθεί «πού είναι το κακό;».

Επιπλέον, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ως σχολιαστής (και πάλι) στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι είχε δείξει πολύ θετικός στο ενδεχόμενο μια “σοβαρότερη” Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει σε συντηρητική Κυβερνητική συμμαχία….

Υ.Γ.1. Κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης τάχθηκε σε πρωινή εκπομπή του Σκάι ο Άρης Πορτοσάλτε, υποστηρίζοντας πως «δεν το βρίσκει σωστό να συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το Εφετείο, διότι δεν χρειάζεται να ασκηθεί πίεση από τον κόσμο, ώστε η δικαιοσύνη, να αποφανθεί για τη Χρυσή Αυγή».

Ο δημοσιογράφος φρόντισε μάλιστα να επαναλάβει την εν λόγω άποψη και σε ανάρτησή του στο twitter χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους διαδηλωτές ως «δεκανίκια από τις πλατείες».

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση Πορτοσάλτε είχε ως εξής:

«Δεν χρειάζεται δεκανίκια η Δικαιοσύνη για να δικάσει την εγκληματική οργάνωση ΧΑ! Και μάλιστα δεκανίκια από τις πλατείες…».

Όπως ήταν φυσικό, η εν λόγω τοποθέτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με πολλούς χρήστες του να τους απαντάνε άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here