«Χωρίς Σκηνή»

0
651

Το μυθιστόρημα της Λίλλυς Σπαντιδάκη «Χωρίς Σκηνή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Η ιστορία της πρίμα μπαλαρίνας της Όπερας του Παρισιού Ζιλιέτ Ρου. Η εξέλιξή της. Η επιτυχία της. Η ζωή της την εποχή του οικονομικού κραχ του 1929. Η πτώση της. Η τρομερή αποκάλυψη.

Η Ζιλιέτ Ρου είναι πρίμα μπαλαρίνα στην Όπερα του Παρισιού. Ο χορός είναι η ζωή της. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και έφτασε στην κορυφή με μεγάλες θυσίες και γνήσιο ταλέντο.

Έχει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, η ίδια όμως είναι πάντα μοναχική και απόμακρη. Με τη Ζιλιέτ είναι τρελά ερωτευμένος ο κόμης ντε Μπερτράν, ο οποίος προσπαθεί να την κατακτήσει, αλλά ανώφελα γιατί εκείνη τον περιφρονεί.

Κάποια στιγμή, σε ένα ταξίδι της στην Αμερική, γνωρίζει τη Βανέσα Λι και γοητεύεται.Γίνονται φίλες. 

Τότε ο κόμης, για να πληγώσει τη Ζιλιέτ, παντρεύεται τη Βανέσα και διαδίδει φήμες που καταστρέφουν την καριέρα της. Η Ζιλιέτ καταρρέει. Πίνει και ξενυχτάει. Κάποια στιγμή όμως συνέρχεται. Αποφασίζει να χορέψει για τελευταία φορά στην αγαπημένη της Όπερα του Παρισιού.

Ανεβαίνει κρυφά στη σκηνή. Ο κόσμος δεν ξέρει ότι είναι αυτή. Τη θεωρεί τελειωμένη μετά τον εξευτελισμό της. Χορεύει για τελευταία φορά και αποκαλύπτεται.

«Ήταν µόλις δώδεκα, δεν τα είχε κλείσει ακόµα. Δεν µπορούσε να το ξέρει, αλλά ήταν ίσως η δεύτερη φορά που η επιτροπή χειροκροτούσε σε οντισιόν.

Κάποιοι µάλιστα είχαν σηκωθεί όρθιοι για να τονίσουν τον ενθουσιασµό τους. Κι εκείνη νόµιζε ότι έτσι συνηθιζόταν: χορεύεις, χειροκροτείσαι. Της πήρε µερικά χρόνια για να συνειδητοποιήσει ότι δε χειροκροτούνται όλοι και πάντα».

Βιογραφικό Συγγραφέα

Η Λίλλυ Σπαντιδάκη γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Ασχολείται με τη λογοτεχνία επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της μαθαίνει στις γάτες της ανάγνωση. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here