Ψήφισαν πραγματικά 400 χιλιάδες άνθρωποι στις εκλογές της ΝΔ;

0
177

Πληροφορίες από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μιλούν για ένα μεγάλο σκάνδαλο σχετικά με τον τελικό και συνολικό αριθμό των ανθρώπων που ψήφισαν χθες την Κυριακή στις εκλογές της ΝΔ.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές χθες την Κυριακή δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο παρουσιάστηκε από τις εφορευτικές επιτροπές και η παρουσίαση του αριθμού των 300 και πάνω χιλιάδων ψηφοφόρων ήταν πλασματική.

Βασίστηκε, λένε, σε κάποια κεντρικά εκλογικά τμήματα που είχαν υψηλή κίνηση, ενώ στα περισσότερα η συμμετοχή ήταν χαμηλή.

Η πηγή αναφέρει ότι κάποια στιγμή στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, διέρρευσε μια σειρά από φαξ και email τα οποία παρουσίαζαν διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που δίνονταν στον τύπο.

Ένα από αυτά τα email, το οποίο μάλιστα δημοσιεύτηκε στον τύπο αλλά γρήγορα «κατέβηκε» γιατί προφανώς παρατηρήθηκε η ανακολουθία της πληροφορίας που αποκάλυπτε, ανέφερε ότι «σε συνολική ενσωμάτωση 7,85% (10.543 ψήφοι) έλαβαν» και ακολουθούσαν τα αποτελέσματα για τους υποψηφίους.

Κάποιοι όμως παρατήρησαν ότι αν το 7,85% είναι 10.543 ψήφοι, τότε το 100% είναι περίπου 134.305 ψήφοι, και η πιθανή απόκλιση δεν μπορεί να ξεπερνά το 250%, δηλαδή τους 300.000 συνολικούς ψήφους.

Η πηγή αναφέρει επίσης ότι υπάρχει λογική ανακολουθία ανάμεσα στις πληροφορίες που δόθηκαν και στα αναμενόμενα από τη στατιστική νούμερα, και κάποια αποτελέσματα ανακοινώθηκαν προφανώς χωρίς να ακολουθούν τη λογική των ανακοινώσεων των εφορευτικών επιτροπών που θέλησαν να «φουσκώσουν» τα αποτελέσματα.

Στη Θεσσαλονίκη, το 2ο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, και ισχυρό «κάστρο» της ΝΔ, ο αριθμός των ψηφοφόρων ήταν επίσημα 35.000 άτομα, και αν ακολουθηθεί η ίδια κατανομή ψηφοφόρων σε όλη την Ελλάδα (ακόμη και σε περιοχές που δεν έχουν ισχυρή παρουσία της ΝΔ) σε καμιά περίπτωση ο συνολικός αριθμός δεν μπορεί να ξεπερνά τις 300.000 ψήφους, ακόμη και αν θεωρηθεί ότι η Αθήνα θα δώσει ακριβώς 5 φορές (500%) περισσότερους ψηφοφόρους, με την ίδια αναλογία ψηφοφόρων της ΝΔ που έχει η Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός ότι η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων άργησε δεν μπόρεσε παρά να ενισχύσει τις φήμες που λένε ότι αναζητήθηκε τρόπος για να «μπαλωθούν» οι δηλώσεις και να καλυφθούν τα πραγματικά αποτελέσματα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here