Ψυχάρης: Οι offshore, τα 26 στρέμματα στο Πόρτο Χέλι, η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων εκατομμυρίων στο Πόθεν Έσχες!

0
312

Τις μεθόδους που αποκαλύπτονται στα Panama Papers, είχε ανακαλύψει από πολύ νωρίς ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο εκδότης του ΔΟΛ, κρύβει τεράστια ακίνητη περιουσία μέσω offshore εταιρειών.

Στις ελάχιστες δηλώσεις Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει (λείπουν οι χρονιές κατά τις οποίες ο Ψυχάρης γίνεται από υπάλληλος του ΔΟΛ, ιδιοκτήτης του), δηλώνει τις offshore εταιρείες που διαθέτει, αλλά πουθενά δεν φαίνεται πως αυτές οι εξωχώριες εταιρείες κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία για την οποία πρέπει να αποδείξει πώς απέκτησε.

Από πισίνα μέχρι γήπεδα τένις στη βίλα Ψυχάρη στον Άγιο Αιμιλιανό, στο Πόρτο Χέλι!

To ΗΟΤ DOC, έχει αποκαλύψει στο τεύχος που κυκλοφορεί πως η εταιρεία SOLAREX ανήκε στον γιο του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη και από τις 2 Δεκεμβρίου 2009, η εταιρεία περνά στην κατοχή του και ταυτόχρονα φαίνεται να του νοικιάζει το υπερπολυτελές σπίτι στην οδό Λυκαβηττού 30 και Αναγνωστοπούλου. 

Παρότι η SOLAREX δηλώνεται στο Πόθεν Έσχες του εκδότη, έντεχνα κρύβει πως είναι ένας τρόπος για να κρύψει την ακίνητη περιουσία για την οποία πρέπει να δώσει εξηγήσεις πώς προέκυψε.

Το koutipandoras.gr αποκαλύπτει στις 08/04/2016 μια αντίστοιχη διαδικασία για ένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, το έκτασης 26 στρεμμάτων οικόπεδο στον Άγιο Αιμιλιανό, στο Πόρτο Χέλι. 

Το ακίνητο με ιδιωτική μαρίνα, το οποίο επεκτείνεται κυριολεκτικά πάνω στην παραλία καλύπτοντας ένα ολόκληρο ακρωτήριο, διαθέτει 2,5 στρέμματα βίλα, πισίνα, γήπεδα τένις και πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας. 

Παρότι ανήκει στο Σταύρο Ψυχάρη, εμφανίζεται ως περιουσιακό στοιχείο της κυπριακής εταιρείας BRIONTE LIMITED. Έτσι δηλώνεται και πάλι η εταιρεία στη δήλωση Πόθεν Έσχες, αλλά έτσι δεν φαίνεται άμεσα ο Ψυχάρης υπόλογος για ένα περιουσιακό στοιχείο της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το ερώτημα από τα Ψυχάρης papers είναι ένα: πόθεν έσχες κύριε Ψυχάρη;

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here