Όλη η Αλήθεια από τον Νίκο Κοτζιά: Πολιτικοί και δημοσιογράφοι επικαλούνται την Τουρκική προπαγάνδα!

0
463

Φως στα διαμειφθέντα στο επίμαχο δείπνο που έφερε το οριστικό ναυάγιο στο Κρανς Μοντανά της Ελβετίας, ρίχνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς. σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Προκλήσεις» του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος της Κύπρου (ΡΙΚ).

Για πρώτη φορά, ο κ. Κοτζάς αναφέρθηκε για το τι πραγματικά συνέβη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να απαντήσει στα όσα επικριτικά γράφονται κατά καιρούς σε Αθήνα και Λευκωσία, περί ευθυνών της Ελλαδικής και Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Προκλήσεις», ο Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για πολιτικούς και δημοσιογράφους που διαβεβαιώνουν το κοινό τους ότι γνωρίζουν τι συνέβη στο Κρανς Μοντανά, επικαλούμενοι την τουρκική προπαγάνδα, χωρίς να ήταν παρόντες στο δείπνο.

«Είναι τόση πολλή η διαστρέβλωση, ωστόσο για λόγους σεβασμού στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ δεν μίλησα τόσα χρόνια. Στην αίθουσα εκείνο το βράδυ ήμασταν 14 άτομα, οκτώ πολιτικοί και έξι πρακτικογράφοι. Αυτοί δεν άκουσαν τον Γενικό Γραμματέα που δεν ασχολείται με τέτοιες χαζομάρες, ούτε εμάς. Άκουσαν τον Αιντα και τους Τούρκους ή Τουρκοκύπριους φίλους τους που διαστρεβλώνουν την αλήθεια»…είπε ο Έλληνας πρώην υπουργός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Reporter.

Ο κ. Κοτζιάς, σχολίασε τη στάση της Ε.Ε., του Ηνωμένου Βασιλείου και των Τουρκοκυπρίων στο Κρανς Μοντανά, αφήνοντας αιχμές για την παρουσία του Άλαν Ντάνκαν και αποκαλύπτοντας πως ο Μουσταφά Ακιντζί, δεν διαφοροποιήθηκε πουθενά από την Τουρκία.

Παράλληλα κατηγόρησε την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ για ανθελληνικές θέσεις, ενώ έδωσε διορία 20 ημερών σε δύο Κύπριους πολιτικούς, ο ένας εκ των οποίων επισκέφθηκε τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας και του ζήτησε να τον απομακρύνει και ο δεύτερος, ο οποίος ήταν Ευρωβουλευτής, τον επισκέφθηκε και του έκανε υποδείξεις για να μη θέσει στις διαπραγματεύσεις το θέμα των εγγυήσεων.

Πιο κάτω ακολουθούν αυτούσια από τη συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά:

 «Ο Γκουτέρες μας είπε ότι οι Τούρκοι συμφώνησαν»

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here