Μόλις 50 λέξεις από τον Μητσοτάκη για τα Τέμπη…του Μανώλη Κοττάκη.

0
153

-Όσα ΔΕΝ είπε ο Πρωθυπουργός στη Συνέντευξή του σε ιστότοπο για τις συνθήκες του Δυστυχήματος των Τεμπών και η ομολογία συναλλαγής με τον Ιερώνυμο….

Η Συνέντευξη ρουτίνας που έδωσε προχθές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διαδικτυακό τόπο που μετέδωσε το μονταρισμένο υλικό των Τεμπών (μαζί με έναν ακόμη ταυτοχρόνως) προσφέρεται για σχολιασμό.

Όχι βεβαίως για όσα είπε σχετικά με την επανεκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία, κατά τον κύριο Μητσοτάκη, ασκεί άψογα τα καθήκοντά της. Ακόμη και με υπερωρίες, προσθέτουμε εμείς.

Θα έρθει ο καιρός που η ανώτατη άρχων θα καταλάβει ότι η δήθεν διαβεβαίωση Μητσοτάκη στο πρόσωπό της ήταν σάλπισμα συσσιτίου προκειμένου αυτή να εκπληρώσει αγόγγυστα τα «υπεσχημένα» της στον Πρωθυπουργό και μετά μην τον είδατε! («Γιεμ Μπουρουσού» σάλπιζαν οι αξιωματικοί του Οθωμανικού Στρατού όταν τα άλογα πεινούσαν και διψούσαν, με στόχο να τα ηρεμήσουν, να τα παραπλανήσουν).

Ούτε βεβαίως προσφέρεται για σχολιασμό για όσα απέφυγε να πει για την τρίτη θητεία με τη δολιχοδρομία ότι «Η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την εξουσία», όχι ο ίδιος.

Ο Πρωθυπουργός εργάζεται αυτήν την εποχή με βάση το αισιόδοξο σενάριο του 34% που θεωρεί ότι θα τον οδηγήσει σε Ευρωπαϊκό αξίωμα, γι’ αυτό και το προσεχές διάστημα θα βαρεθούμε να διαβάζουμε και να παρακολουθούμε συνεντεύξεις του σε διεθνή μέσα που θα τονώνουν το Ευρωπαϊκό του προφίλ. Τα ξένα μέσα ανακάλυψαν και αυτά πόσο νόστιμη είναι η…πέτσα στο αρνάκι του Πάσχα και κόπιασαν για μεζέ.

Οι αληθινές ειδήσεις βρίσκονται σε όλα όσα παραλείπει να αναφέρει ο κύριος Μητσοτάκης ή προσπερνά στη συνέντευξή του. Στα εξής δύο: Στα Τέμπη και στον γάμο των ομοφύλων.

Η απάντησή του για τα Τέμπη διήρκεσε ολίγα δευτερόλεπτα. Μόλις ο δημοσιογράφος τού επισήμανε ότι 4 στους 10 ψηφοφόρους της Ν.Δ. πιστεύουν ότι έγινε συγκάλυψη, ο Πρωθυπουργός έκανε κάτι εκπληκτικό.

Ζήτησε περίπου από τον συνάδελφο του ιστόποπου που μετέδωσε το μονταρισμένο ηχογραφημένο υλικό να…αλλάξει συζήτηση!

Είπε συγκεκριμένα: «Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο για το ζήτημα αυτό γιατί έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία στο ζήτημα των Τεμπών έχει κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα».

Απαγορευτικό.

Συνολικά αφαιρουμένης μιας εξαγγελίας ο κύριος Πρωθυπουργός αφιέρωσε μόλις 50 λέξεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Αν δε παρατηρήσει κανείς τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, θα διαπιστώσει πως έχει πέσει γενικό απαγορευτικό στα ΜΜΕ επί ποινή αποκλεισμού τους από τη διαφημιστική καμπάνια του 1.500.000 ευρώ για την επιστολική ψήφο να μην φιλοξενούν συγγενείς θυμάτων, με πρώτη και καλύτερη τη Μαρία Καρυστιανού!

Η οποία, όπως φάνηκε και από το επεισόδιο με τον Δήμο Αθηναίων, θεωρείται persona non grata. Τόσο πολύ «non», που πραγματικά όσοι είμαστε μυημένοι στον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια ακούγοντας τα επιχειρήματα του κυρίου Πρωθυπουργού για την ελευθερία του Τύπου στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Αν έλεγε «Ελευθερία του γύψου» θα ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν όμως και η απάντηση του κυρίου πρωθυπουργού στην ερώτηση για τις σχέσεις του με την Εκκλησία.

Πρώτον, διότι δεν ανέφερε τη λέξη «ομοφυλόφιλος» ή και τη λέξη «γάμος» ούτε για αστείο. Χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης «επιλογή». Αορίστως. Λες και ασχολείτο με τις «Ρυθμίσεις» του κινητού του. «Επιλογή»! Όποιος λέει άλλη λέξη, πιπέρι στο στόμα. Είναι εκτός γραμμής!

Δεύτερον, και σημαντικότερο, διότι ο Πρωθυπουργός εν τη ρύμη του λόγου του αποκάλυψε τη συναλλαγή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να κερδίσει την πρόσκληση στο Δήλεσι (το οποίο έχει μείνει στην ιστορία από τις μεγάλες ληστείες που γίνονταν εκεί) και στη Μητρόπολη των Αθηνών τη Μεγάλη Πέμπτη.

Είπε συγκεκριμένα:

«Έχω πάντα πολύ καλές σχέσεις, προσωπικές, με τον Αρχιεπίσκοπο. Υπάρχουν θεσμικά ζητήματα τα οποία αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, τα οποία πρέπει και να ρυθμίσουμε».

Πράγματι. Οι ιερές μπίζνες για τις οποίες είχαν διαρρηχθεί «οι άριστες προσωπικές σχέσεις» Πρωθυπουργού-Αρχιεπισκόπου είναι σοβαρά «θεσμικά ζητήματα». Μα, δεν κοκκινίζετε και οι δύο σας όταν τα λέτε αυτά;

Τα πλέον ενδιαφέροντα επί αυτών τα λένε, πάντως, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. μετά την επαφή τους με το εκλογικό σώμα και ιδιαιτέρως με τη βάση της Ν.Δ.

Εις εξ αυτών έλεγε σε βραδινή ομήγυρη προχθές:

«Το νούμερο ένα θέμα που βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά είναι ο γάμος των ομοφυλοφίλων. Ο κόσμος μας είναι προσωπικά εξοργισμένος με τον Μητσοτάκη. Όχι με τη Ν.Δ. Με τον Μητσοτάκη».

Μην πλανάσθε. Και ο κόσμος δεν χρειάζεται παραπάνω από 50 λέξεις για να εκφράσει τη δυσφορία του. Μπορεί και λιγότερες. Αρκούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here