ΟΧΙ άλλη ανοχή στην Τηλεοπτική Δικτατορία: «Ο φασίζων τηλεοπτικός ολοκληρωτισμός τα κατέστησε όλα αόρατα»…του Μενέλαου Γκίβαλου.

0
205

Πρώτη φάση: Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και οι αρμόδιοι τομεάρχες παρουσιάζουν δημόσια και επίσημα τις συγκεκριμένες (και πλήρως κοστολογημένες) προτάσεις του κόμματος για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης.

Τα συστημικά ΜΜΕ, που ελέγχουν πλήρως σχεδόν το σύνολο της ενημέρωσης, αγνοούν παντελώς το πραγματικό αυτό γεγονός. Συνεπώς για τους θεατές τους δεν υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν υπάρχει γεγονός.

Δεύτερη φάση: Ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ απαντά με πολυσέλιδη ανακοίνωση σε ένα μη γεγονός (στις προτάσεις που δεν μεταδόθηκαν), διατυπώνοντας αυθαίρετες δικές του κριτικές και επιχειρήματα πάνω σε ένα πρόγραμμα που, κατά τα ΜΜΕ, δεν υπήρξε ποτέ.

Η απάντηση του Σταϊκούρα είναι ένα πραγματικό γεγονός που απαντά σε ένα μη γεγονός.

Τρίτη φάση: Τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντούν στο «γεγονός Σταϊκούρα», όμως οι απαντήσεις τους αγνοούνται πλήρως από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, συνεπώς δεν υπάρχουν, δεν αποτελούν γεγονότα.

Τι απομένει από τη διαδικασία αυτή; Ένα πραγματικό γεγονός, δηλαδή η (αυθαίρετη) κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ένα δεύτερο κατασκευασμένο γεγονός, η πλήρης απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από το πολιτικό προσκήνιο και τις εξελίξεις…

Ο Αλ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το Πρόγραμμά τους, οι θέσεις τους δεν υπάρχουν….Ο φασίζων τηλεοπτικός ολοκληρωτισμός τα κατέστησε όλα «αόρατα»…

Η «εξαφάνιση» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, οι ψεύτικες ειδήσεις, οι διαστρεβλώσεις, ο χυδαίος, ο ευτελής «πολιτικός λόγος», οι ύβρεις, οι συκοφαντίες διαμορφώνουν το πλαίσιο μιας ολοκληρωτικού χαρακτήρα προπαγάνδας που δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Υπάρχει μείζον ζήτημα Δημοκρατίας στη χώρα μας. Τίθεται ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ερώτημα: Εάν πράγματι λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί ή έχουν μετατραπεί σε χειραγωγούμενα «εργαλεία» στα χέρια μιας φασίζουσας καθεστωτικής εξουσίας.

Δεν μπορεί να παγιωθεί μια παθητική στάση που αποδέχεται ότι τα ΜΜΕ ανήκουν de jure και de facto στην απόλυτη εξουσία του κυβερνητικού καθεστώτος και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τη μάχη της Επικοινωνίας από τα Κοινωνικά Δίκτυα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code