Ύμνοι των Διεθνών ΜΜΕ για τον Αλέξη Τσίπρα!

0
219

Θρίαμβος Τσίπρα-Τσακαλώτου, γράφουν τα Διεθνή ΜΜΕ για την έξοδο στις αγορές! Βλέπεις εκεί δεν τα τρέφει τα ΜΜΕ η διαπλοκή του Κυριάκου……

Η είδηση «Ο Τσίπρας δεν θα βγει στις αγορές γιατί τρέμει τον Σαμαρά», δείχνει πως υπάρχει πρόβλημα στη ΝΔ που χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας!

Η Ελλάδα του Τσίπρα επιστρέφει την Τρίτη στις αγορές, γράφουν: 

-ο Guardian, 

-οι L’ Express,

-Les Echos,

-France Inter, 

-La Tribune.

Η Αθήνα βλέπει πια το τέλος της λιτότητας και των μνημονίων, γράφει ο Guardian…που ευτυχώς δεν εκδίδεται από τον Μαρινάκη! Ευτυχώς!

Θρίαμβος Τσίπρα υπό προϋποθέσεις γράφει η σκληρή Deutsche Welle.

Η είδηση της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές αναφέρεται στο γερμανικό Τύπο ενώ ξεχωρίζει συνέντευξη του αρμόδιου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Süddeutsche Zeitung…… «Griechenland Alexis Tsipras Sieger der Parlamentswahlen».

Το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρει σχετικά με τη δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές:

«Επιστροφή του προβληματικού παιδιού: Η Ελλάδα θέλει να αντλήσει και πάλι χρήματα από διεθνείς επενδυτές. Πρόκειται για μια δοκιμή για το εάν η Αθήνα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μπορεί να σταθεί και πάλι μόνη της στα πόδια της».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει για το ίδιο θέμα: 

«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι ένας θρίαμβος για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Και οι δυο δεν μπορούσαν να αντισταθούν στην πρώτη ευκαιρία για έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου. 

Όχι όμως χωρίς λόγο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι εφιστούσαν την προσοχή την προηγούμενη εβδομάδα. Το νέο ελληνικό ομόλογο είναι μια δοκιμή. 

Θα μπορούσε να γίνει σύμβολο επιτυχίας της εξυγίανσης, εάν οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία συνεχίσουν να βελτιώνονται και εάν η αξία των νέων αξιόγραφων αυξάνεται. 

Τι θα συμβεί όμως εάν καθυστερήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις , εάν αναβληθούν οι μεταρρυθμίσεις και εάν στην κυβέρνηση ξεσπάσουν νέες ιδεολογικές συγκρούσεις;

Μόλις οι πρώτοι επενδυτές των νέων ομολόγων αρχίσουν να αμφιβάλουν, οι επιπτώσεις θα φανούν στον Τσίπρα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναλαμβάνει ένα ρίσκο. Στο τέλος όμως ίσως είναι για καλό εάν ο Τσίπρας στηριχθεί και από την ετυμηγορία των αγορών».

Για το ίδιο θέμα η Süddeutsche Zeitung γράφει: 

«Περίπου ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση του τρίτου πακέτου διάσωσης, η Ελλάδα τολμά να επιστρέψει στις αγορές. Μετά από μια διακοπή τριών ετών, η ταλαιπωρημένη χώρα θέλει να εκδώσει και πάλι ένα ομόλογο πενταετούς διάρκειας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση στην Αθήνα. 

Για το λόγο αυτό επιφόρτισε έξι τράπεζες, οι οποίες δραστηριοποιούνται διεθνώς, Deutsche Bank, BNP Paribas, Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, Goldman Sachs και HSBC.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια δανεισμού της χώρας από το 2014, όταν η Ελλάδα άντλησε χρήματα δυο φορές από τις αγορές πριν αντιμετωπίσει και πάλι οικονομικά προβλήματα». 

Υ.Γ. Στενή παρακολούθηση από ξένα μέσα ενημέρωσης της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Υ.Γ.1. Bloomberg: Τέλεια η χρονική συγκυρία για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here