Άγγελος Συρίγος-Η Άγκυρα θα επιλέξει κάποιο σημείο νοτιανατολικά του Καστελόριζου.

0
386

«Αντιμετωπίζουμε μία δομική απειλή από την Τουρκία που μπορεί, εάν δεν προσέξουμε, να μετατραπεί σε υπαρξιακή!»…επισημαίνει ο εκ των κορυφαίων καθηγητών και βουλευτής της ΝΔ, ενώ προειδοποιεί πως η Άγκυρα «φιλανδοποιεί σιγά-σιγά τη χώρα μας».

Σημείο νοτιοανατολικά του Καστελόριζου θα επιλέξει η Τουρκία για να επιχειρήσει γεωτρήσεις, προειδοποιεί ο Άγγελος Συρίγος, με συνέντευξή του στο iEidiseis, με αφορμή και τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες από τη γειτονική μας χώρα.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής Α΄Αθηνών της ΝΔ, μεταξύ άλλων τονίζει:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ:

«Οι χάρτες αποτελούν προσπάθεια για μεταφορά στην πράξη του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης και του χάρτη που απέστειλε στις 18 Μαρτίου 2020 η Τουρκία στον ΟΗΕ: https://undocs.org/en/a/74/757.

Επιβεβαιώνουν επίσης ότι κατά την Τουρκία τα νησιά μας δεν έχουν καθόλου υφαλοκρηπίδα. Αντικειμενικά οι χάρτες δεν προσκομίζουν κάτι καινούργιο. Όλα αυτά είναι γνωστά. Δημιουργούν όμως κλίμα.

Προετοιμάζουν το έδαφος για το επόμενο βήμα που δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά η αποστολή ερευνητικών σκαφών. Θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.

Η Τουρκία δεν έχει επενδύσει σχεδόν ένα δις. δολάρια σε σεισμογραφικά και γεωτρητικά σκάφη για να τα κρατήσει στα λιμάνια. Θα τα βγάλει σύντομα στις θάλασσες».

ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ:

«Αυτή τη στιγμή ορίζει ως πεδίο δράσεως μία τεράστια περιοχή από την Κρήτη έως το Καστελόριζο. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα επιλέξει μάλλον κάποιο σημείο νοτιανατολικά του Καστελόριζου.

Τα σεισμογραφικά σκάφη, όμως, εν αντιθέσει προς τα γεωτρητικά έχουν ευρύ πεδίο δράσεως. Επομένως κάλλιστα μπορεί να ορίσει μία πολύ μεγαλύτερη περιοχή για σεισμογραφικές έρευνες».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here