Άμεση κατάρριψη του τουρκικού Μale Anka ζήτησαν Π. Καμμένος και στρατιωτική ηγεσία αλλά δεν το δέχθηκαν Τσίπρας και Κοτζιάς.

0
214

Tην άμεση κατάρριψη του τουρκικού Μale Anka ζήτησαν Π. Καμμένος και στρατιωτική ηγεσία αλλά δεν το δέχθηκαν οι Τσίπρας και Κοτζιάς οι οποίοι το θεώρησαν ως…..ακραία ενέργεια!

Μια δικαιολογία βέβαια που έχουμε εφεύρει στην Ελλάδα για να αποφύγουμε τις δύσκολες αποφάσεις.

Η στρατιωτική ηγεσία και ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος ήθελαν την άμεση καταστροφή του UAV για τους εξής απλούς λόγους:

1) Το τουρκικό Drone εκτελούσε μια άκρως επιθετική ενέργεια, αυτήν της κατασκοπείας και αυτήν την φορά δεν υπήρχε η δικαιολογία της υποτιθέμενης «εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων».

2) Δεν φέρει διακριτικά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ακριβώς επειδή εκτελεί κατασκοπευτική αποστολή

3) Δεν υπήρχε αυτή την φορά το κόστος της ανθρώπινης ζωής. Καμία ζωή Τούρκου πιλότου δεν θα χάνονταν.

4) Το τουρκικό μη επανδρωμένο εκτελούσε μια πολύ εχθρική αποστολή καθώς ως στόχο είχε να καταγράψει, αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών όπως και τις οχυρώσεις.

Ο λόγος είναι πολύ απλός, τα νησιά είναι περίκλειστα και σε καιρό πολέμου δεν θα μπορούν να εφοδιαστούν οπότε εάν καταστραφούν οι πολεμικές υποδομές τους θα αντέξουν για πολύ λίγες ημέρες πριν μπορέσουν οι δυνάμεις της ηπειρωτικής χώρας να επιβληθούν στα κύρια μέτωπα.

Το ερώτημα τώρα που τίθεται είναι το εξής: Εάν δεν πραγματοποιήσουμε κατάρριψη τώρα, πότε σκοπεύουμε να το κάνουμε;

Υ.Γ. H πρώτη αναχαίτιση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από ελληνικά F-16 στο Αιγαίο.

Η πρώτη αναχαίτιση τουρκικού μη επανδρωμένο αεροσκάφους (UAV) στο Αιγαίο από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έγινε την Μ. Πέμπτη στα Δωδεκάνησα. Ένα UAV ANKA του τουρκικού ναυτικού, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου.

Αμέσως διατάχθηκαν F-16 να απογειωθούν από το Καστέλι ,τα οποία έφθασαν στη περιοχή της πτήσης του UAV ANKA και το εντόπισαν. Το UAV ANKA είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση του Ντάλαμα.

Με την εμφάνιση των ελληνικών F-16, οι Τούρκοι το απέσυραν για λίγο στον εναέριο χώρο τους, ωστόσο λίγο αργότερα το επανέφεραν στον ελληνικό. Τα F-16 παρακολούθησαν τη πτήση του, μέχρι οι Τούρκοι να το αποσύρουν.

Όπως αναφέρει το «militaire.gr», είναι η πρώτη καταγραφή παραβίασης των UAV ANKA, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here