Άνοιξε ο κύκλος των Συνοικιακών Συνελεύσεων στον Δήμο Κηφισιάς.

0
208

Με τις Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις συνοικίες των Εργατικών Πολυκατοικιών Κηφισιάς και των Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Νέας Ερυθραίας, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου αντίστοιχα, άνοιξε ο κύκλος των Συνοικιακών Συνελεύσεων που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή Κηφισιάς στις γειτονιές της πόλης.

Στις Συνελεύσεις υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι ενέκριναν να προωθηθεί ο θεσμός των Συνοικιακών Συνελεύσεων και να καθοριστεί και ο Κανονισμός λειτουργίας τους.

Οι συνελεύσεις ξεκίνησαν με τον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος τόνισε πως όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά οι Συνοικιακές Συνελεύσεις γίνονται πράξη και πρόσθεσε πως αυτός ο θεσμός αποσκοπεί στη λήψη αποφάσεων αφού πρώτα έχει ακουστεί η άποψη των Δημοτών.

Μάλιστα ο κ. Θωμάκος διαβεβαίωσε τους πολίτες πως τον επόμενο χρόνο ο προϋπολογισμός του Δήμου θα είναι συμμετοχικός.

Ακολούθως, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Δημοκρατίας, Διαφάνειας, Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Τσούλος, τόνισε πως η Νέα Διοίκηση πιστεύει στη λαϊκή συμμετοχή και στην άμεση δημοκρατία και στόχος της είναι οι πολίτες να έχουν ουσιαστικό ρόλο στα καθημερινά προβλήματα.

Και στις δύο Συνελεύσεις ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των πολιτών με απεριόριστο χρόνο στον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.

Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Δήμου έδωσαν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και που τέθηκαν στις συνελεύσεις.

Στην 1η Συνοικιακή Συνέλευση των Εργατικών Πολυκατοικιών συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

Συνοικιακή Συνέλευση στη συνοικία Εργατικών Πολυκατοικιών Κηφισιάς.

-Το πρόβλημα σύνδεσης στο αποχετευτικό δίκτυο. Προτάθηκε συγκεκριμένη λύση στους Δημότες με το ενδεχόμενο μειωμένου κόστους. 

-Η άμεση αποκατάσταση των πεζοδρομίων και των χώρων των παιδικών χαρών, όπου και στα δύο θέματα γίνονται ενέργειες από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου.

-Η φύλαξη των χώρων των Σχολείων της περιοχής και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

-Η μείωση των δημοτικών τελών για ανέργους. 

-Τα θέματα διακοπής ρεύματος πολιτών και κατασχέσεων λόγω οφειλών, όπου ο Δήμος θα παρέχει δίκτυο προστασίας στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

-Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην περιοχή.

Στην 2η Συνοικιακή Συνέλευση στη Νέα Ερυθραία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

Συνοικιακή Συνέλευση στη συνοικία Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Νέας Ερυθραίας.

-Επισημάνθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα, τα οποία καταγράφηκαν και δόθηκαν στις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου.

-Διατυπώθηκαν θέματα καθαριότητας όπως αντικατάσταση σπασμένων κάδων απορριμμάτων, κυρίως όσων βρίσκονται έξω από τα σχολικά κτίρια και τακτικό πλύσιμο αυτών. Στοιχεία που παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

-Τέθηκε το θέμα των πλευρικών διοδίων και του εργοστασίου Βιομάζας και ενημερώθηκαν οι πολίτες για τις ενέργειες του Δήμου.

-Ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου σε διαδικασίες ανάκλησης λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας, με την Δημοτική Αρχή να δεσμεύεται για δίκτυο νομικής προστασίας. 

-Τέθηκαν τα θέματα της δημιουργίας νέων Αθλητικών εγκαταστάσεων και της λειτουργίας βιβλιοθήκης.

-Αναφέρθηκε το θέμα για το επικείμενο κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ, όπου η Δημοτική Αρχή έχει ετοιμάσει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο υπουργό, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρέστησαν επίσης στην συνέλευση της συνοικίας Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Νέας Ερυθραίας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Προγραμματισμού κ. Χρήστος Καλός, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Τουρισμού και Αγοράς Εργασίας, κ. Ευάγγελος Αυλήτης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας και Ύδρευσης, κ. Μιχάλης Καυγαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εκάλης και Πολιτικής Προστασίας Δημήτριος Λιανός, η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Πόρων, κ. Σίσσυ Παπασπύρου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, κ. Κλεοπάτρα Χατζοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ι. Τσαγκάρης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους και δήλωσε ότι οι επόμενες Συνελεύσεις στις συγκεκριμένες Συνοικίες θα πραγματοποιηθούν το πρώτο τρίμηνο του 2015. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here