Άρθρο-Κόλαφος της Jerusalem Post: Η Ευρώπη σιωπά στις τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Kύπρου.

0
408

Ένα άρθρο κόλαφο που αποκαλύπτει τους λόγους αδυναμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ορθώσει ανάστημα μπροστά την νέο-οθωμανική Τουρκία του Ερντογάν φιλοξενεί η εφημερίδα Jerusalem Post.

Το άρθρο του Δρ. Salem Al Ketbi, πολιτικού αναλυτή με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πρώην υποψήφιου στο Ομοσπονδιακό Εθνικό Συμβούλιο των ΗΑΕ, αναδεικνύει την αποσταθεροποιητική πολιτική της Άγκυρας στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο και την ανάγκη της Ε.Ε. να αποκτήσει συνεκτική ευθυγραμμισμένη στάση απέναντί της.

O αρθρογράφος σημειώνει επίσης ότι οι μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν παραμένουν σιωπηλές για την Τουρκία, αλλά οι αντιδράσεις τους εξακολουθούν να είναι κάτω από το επίπεδο τουρκικού κινδύνου και απειλής, ειδικά επειδή οι φιλοδοξίες του «Σουλτάνου» Ερντογάν δεν είναι πλέον απλώς ανάλυση ή κερδοσκοπία.

Αντ ‘αυτού, τους μιλά ανοιχτά, καθώς πρόσφατα ανέφερε ότι η χώρα του επιδιώκει να επεκτείνει την ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως «κληρονόμος του οθωμανικού πολιτισμού».

Ακολουθεί μετάφραση από τα πιο σημαντικά σημεία του άρθρου με τίτλο «Γιατί η Ε.Ε. σιωπά ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα;»:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here