Άρθρο – Πρόκληση των ΝΥΤ κατά της Κυβέρνησης, κάνει λόγο για «επιστροφή του σκότους»!

0
438

Ένα εξαιρετικά επιθετικό άρθρο για την ελληνική κυβέρνηση έκανε την εμφάνισή του στην “ναυαρχίδα” των Ηνωμένων Πολιτειών, τους NYT.

Το άρθρο που υπογράφεται από τον Έλληνα δημοσιογράφο Ματθαίο Τσιμιτάκη, κάνει λόγο για “επιστροφή του σκότους” στην Ελλάδα, αντί για την επιστροφή των ενηλίκων στην εξουσία, όπως ευαγγελιζόταν προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Χαρακτηρισμοί είναι βαρύτατοι και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού γίνεται λόγος για “αντιδημοκρατικά ένστικτα του πρωθυπουργού”, για αντισημιτικές ολοκληρωτικές και ακροδεξιές παρεκκλίσεις υπουργών του, για έλλειψη αφηγήματος και στρατηγικής για την οικονομία.

Ίσως το τελευταίο να είναι το σημαντικότερο και το πιο ζημιογόνο τόσο για την κυβέρνηση αλλά ιδιαίτερα για την χώρα. Διότι η Ελλάδα είναι σε τροχιά ανάπτυξης.

Όταν όμως οι New York Times κατακεραυνώνουν την οικονομική πολιτική της νεας κυβέρνησης, ενώ έχει ήδη προηγηθεί η αξιολόγηση του οίκου Fitch που ήταν εξαιρετικά (και ανεξήγητα) δυσμενής, πρέπει να προβληματιστούμε.

Όταν στην συνέχεια του άρθρου γίνεται λόγος για μία ολοκληρωτική δομή του κυβερνητικού μηχανισμού, όχι όμως για να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά την οικονομία και τις επενδύσεις αλλά για ιδιοτελή συμφέροντα, αυτό στέλνει ένα εξαιρετικά κακό σήμα σε αγορές και επενδυτές.

Δηλαδή, μας επιστρέφει στις μαύρες εποχές Παπανδρέου-Σαμαρά, όπου στην Ελλάδα πατούσαν μόνο τα κοράκια και οι σοβαροί επενδυτές έκαναν φτερά.

Αναμένεται να δούμε τι ξέρουν οι Αμερικανοί που δεν ξέρουμε εμείς. Ή τουλάχιστον τα ντόπια μέσα μαζικής ενημέρωσης που τα βλέπουν όλα ρόδινα.

Ολόκληρο το άρθρο, ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here