Άρχισαν τα Όργανα!…με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Νέα Ερυθραία.

0
481

Η πρώτη συνεδρίαση του νέο-εκλεγμένου Κοινοτικού Συμβουλίου της Νέας Ερυθραίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία του Δήμου στην Αθανασίου Διάκου 31, Νέα Ερυθραία.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε η πρόθεση των συμβούλων να αντισταθούν όσο γίνεται στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο σημείο αιχμής της περιοχής, στη συμβολή Στροφυλίου και Τρικούπη.

Μια αίτηση παράτασης του ωραρίου μουσικής ενός καταστήματος το οποίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, απορρίφτηκε κατά πλειοψηφία, με το σκεπτικό ότι ο κορεσμός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή ταλαιπωρεί τους κατοίκους άρα με κάθε τρόπο θα αντισταθεί το κοινοτικό συμβούλιο σε τέτοιες διευκολύνσεις.

ΚΑΤΑ ψήφισαν οι 3 σύμβουλοι από τον συνδυασμό «Συνεργαζόμενοι  Πολίτες», ο σύμβουλος του ΚΚΕ και η σύμβουλος Φωτούλα Χαραλαμπάκη του συνδυασμού Χιωτάκη. Λευκό ψήφισε η σύμβουλος του συνδυασμού  «Κοινωνία Παρούσα».

Μέχρι τώρα λέγαμε ότι παρών και λευκό ψηφίζει το ΚΚΕ, τώρα μας προέκυψε και ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ. ΓΙΑΤΙ άραγε;;

Ο εκπρόσωπος του καταστήματος ανέφερε ότι θα προσφύγει στην Περιφέρεια και προφανώς θα δικαιωθεί, αφού πληροί όλες τις προϋποθέσεις των  διατάξεων όμως αυτό δεν πτόησε τους συμβούλους, οι οποίοι το καταψήφισαν με 5 ψήφους κατά και 4 υπέρ.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Χρήστος Λούμπιας αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου, οι οποίες είναι δυστυχώς μόνο γνωμοδοτικές και όχι ουσιαστικές. 

Ο σύμβουλος Γιάννης Τσαγκάρης τόνισε ότι είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε Δημάρχου να ορίσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ο κ. Τσαγκάρης έκανε και αναφορά στον «Κλεισθένη», ο οποίος πριν ακόμη ισχύσει, ουσιαστικά αποκεφαλίσθηκε από τη νέα Κυβέρνηση και με βήματα πίσω ξαναγύρισε ουσιαστικά ο «Καλλικράτης».

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Τσαγκάρης από το κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο θέλησε να βρεθεί στο τοπικό, σε αντίθεση με αυτό που έκαναν οι περισσότεροι, από τα τοπικά να θελήσουν να βρεθούν στο κεντρικό και τελικά κανείς τους δεν εκλέχτηκε.

Ο κ. Τσαγκάρης θέλοντας να ασχοληθεί κυρίως με την τοπική κοινωνία και έχοντας υπόψιν του τις διατάξεις του Κλεισθένη, ίδρυσε δια-παραταξιακό συνδυασμό διεκδικώντας την προεδρεία του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Τελικά εκλέχτηκε μεν, δεύτερος όμως, οπότε δεν έγινε πρόεδρος. Από την άλλη άλλαξαν και οι διατάξεις και ουσιαστικά παροπλίστηκαν τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Στη Νέα Ερυθραία συμμετείχαν τέσσερις συνδυασμοί.

Πρώτος βγήκε ο συνδυασμός «+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας», του Νίκου Χιωτάκη, ο οποίος εξέλεξε 5 συμβούλους και συγκεκριμένα:

-τον Χρήστο Λούμπια ,

-την Νάνσυ Κασναφέρη ,

-τον Κων/νο Λώρα ,

-την Αναστασία Αλιπράντη Καρακιοζόγλου,

-την Φωτούλα Χαραλαμπάκη Παπαπαναγιώτου .

Δεύτερος ο πολυσυλλεκτικός συνδυασμός «Συνεργαζόμενοι Πολίτες για την Νέα Ερυθραία» ο οποίος  εξέλεξε τέσσερις συμβούλους και συγκεκριμένα:

-τον ιδρυτή Γιάννη Τσαγκάρη ,

-τον Θεόδωρο Βουρλιωτάκη ,

-τον Πέτρο Γιάννου,

-τον Άρη Κορδώνη Μουστάκη .

Η «Κοινωνία Παρούσα» και η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέλεξαν από έναν σύμβουλο, την Χρύσα Προβατίδου  και τον Αντώνη Καρναβά αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here