Έγκλημα χωρίς Τιμωρία;

0
419

H Όουτς, στην προσπάθειά της να αποσοβήσει ένα μπαρόκ μελόδραμα, καταφεύγει σε γκροτέσκ περιγραφές, που ωστόσο φαντάζουν αρκετά κλισέ έως και παράδοξες. Εικονογράφηση: Athenean Sailor.

Κοινή είναι πλέον η βεβαιότητα ότι η Κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία κατά τρόπο στοιχειωδώς επαρκή, βυθίζοντας τη χώρα στην αρρώστια και στο θάνατο.

Παρά τις φιλότιμες συνεχείς προσπάθειες των εξαγορασμένων από την κυβέρνηση ΜΜΕ να παρουσιάσουν μια διαφορετική κατάσταση από την πραγματική, άλλοτε δια του αντιπερισπασμού, αποσπώντας την προσοχή από αυτά που συμβαίνουν και πετώντας την μπάλα στην…κερκίδα της ελπίδας του εμβολίου και άλλοτε κάνοντας το μαύρο-άσπρο, υπηρετώντας την κυβερνητική ρητορική της ενοχοποίησης των ανθρώπων που ασθενούν, εντούτοις η αλήθεια δεν μπορεί πια να κρυφτεί.

Όλο και τους ξεφεύγει κάποιος νοσοκομειακός γιατρός ο οποίος μεταφέρει στην τηλεόραση την καθημερινότητα για το δράμα που ζουν γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς στα ανοχύρωτα και απροετοίμαστα νοσοκομεία που υποχωρούν υπό το βάρος της αυξημένης πια ανάγκης εκατοντάδων ασθενών καθημερινά για νοσηλεία, για παροχή οξυγόνου ή και για διασωλήνωση.

Τρία είναι τα επίπεδα άμυνας μιας χώρας, στα οποία μια υπεύθυνη Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει, στο ενδεχόμενο μιας υγειονομικής κρίσης σαν κι αυτή του COVID-19.

  1. Το επίπεδο της θωράκισης των εισόδων της χώρας απέναντι στην εισαγωγή νέων φορέων του ιού.
  2. Το επίπεδο λήψης έγκαιρων και αποτελεσματικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την παρεμπόδιση της μεγάλης εξάπλωσης της νόσου και
  3. Το επίπεδο της θωράκισης του Συστήματος Υγείας με κατάλληλο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε αυτό να ανταποκριθεί επιτυχώς στην πίεση που θα ασκηθεί, στο ενδεχόμενο που τα δύο προηγούμενα επίπεδα άμυνας αποτύχουν και συμβεί έξαρση της πανδημίας, όπως τώρα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, δυστυχώς, απέτυχε οικτρά και στα τρία επίπεδα…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. O Μητσοτάκης επιβεβαιώνει το Documento για την καθυστέρηση στην αξιοποίηση της δωρεάς ΜΕΘ του Νιάρχος.

Πλήρης επιβεβαίωση των όσων έχει αποκαλύψει το Documento αναφορικά με την μη αξιοποίηση ή καλύτερα την τραγική καθυστέρηση στην αξιοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος προς το ΕΣΥ αποτελεί τα όσα αναφέρει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και κυνική ομολογία αποτυχημένης πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στον Πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχεται ότι η δωρεά 30 κλινών ΜΕΘ και 8 κλινών ΜΑΦ προς το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμη προς παράδοση στις 26 Φλεβάρη.

Πρόκειται για την περιβόητη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος σε 15 Νοσοκομεία του ΕΣΥ συνολικά 174 κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ την οποία είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 Απριλίου 2020. Όταν διανύαμε την πρώτη καραντίνα της πανδημίας με τον ίδιο και την κυβέρνηση του να προετοιμάζονται υποτίθενται για το δεύτερο κύμα της πανδημίας!…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here