Έδωσαν 1 δις στους δανειστές από το πρωτογενές πλεόνασμα και…..ξέχασαν τα εφάπαξ!!

0
275

Την ώρα που οι ψηφοφόροι της ΝΔ επιστρέφουν στην βάση τους από τις ολιγοήμερες διακοπές απολαμβάνοντας το κοινωνικό μέρισμα, η κυβέρνηση εν μέσω ονομάτων και μοιράσματος των φύλλων της τράπουλας, «ανακάλυψε» ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα «ξέχασε» τα χιλιάδες εφάπαξ σε συρτάρια!

Από αυτά που έδωσαν στους δανειστές θα μπορούσαν να πληρώσουν πρώτα τους σχεδόν 40.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, ενώ εκκρεμούν περίπου 15.000 αιτήσεις σε ταμεία πρόνοιας που καταβάλλουν εφάπαξ σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Και γιατί μπορούσε; Γιατί για το 2013 όπως μας λένε συνεχώς από την κυβέρνηση, δεν είχε υπολογιστεί ότι θα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι αρμόδιες υπηρεσίες στου υπουργείο Εργασίας δε μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση εφάπαξ καθώς δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για την κάλυψή τους.

Οι τελευταίες αιτήσεις που διευθετήθηκαν ήταν αυτές που υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο το 2013.

Σε ότι αφορά στο χρόνο αναμονής παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των ταμείων πρόνοιας και μπορεί να κυμαίνεται από 2,5 έως και 16 μήνες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here