Έκαναν «φτερά» 26 δις ευρώ τους τελευταίους δυόμισι μήνες!!

0
236

Στο χειρότερο σημείο από το 2012 βρίσκονται οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», από τον Δεκέμβριο 2014, οπότε αναλήφθηκαν συνολικά 4 δισ. ευρώ, φτάσαμε τον Ιανουάριο 2015 στα 12 δις (σ.σ. και κατ' άλλους στα 13 ή στα 14 δις), ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή 20/02/2014 ακόμα 10 δις εγκατέλειψαν τα γκισέ!!

Μέσα σε λιγότερο από 75 μέρες «σηκώθηκαν» από τους λογαριασμούς κοντά στα 26 δις ευρώ. Πλέον μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί, το «επεισόδιο» των μεγάλων εκροών, παραμονές των διπλών εκλογών του 2012, μπορεί να εξελιχθεί σχεδόν σε απλό συμβάν.

Αυτή τη στιγμή, το συνολικό υπόλοιπο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες εκτιμάται ότι έχει διαμορφωθεί κάτω και από το όριο των 145 δις ευρώ.

Εφόσον το νούμερο επαληθευθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος που «κρατάει» τα σχετικά επίσημα στοιχεία, τότε μπορούμε να μιλάμε για ιστορικό χαμηλό. Και πάντως, για χαμηλότερο του 2012, που θεωρούνταν μέχρι πρότινος αρνητικό σημείο αναφοράς, όταν αναφερόμασταν στο θέμα.

Η διάδοση ψευδών ειδήσεων τους τελευταίους δυόμισι μήνες που ήταν εμπλουτισμένες με χαρακτηριστικά «πανικού» από τις πολιτικές εξελίξεις και την αβεβαιότητα που προκλήθηκε, έφερε την ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες λόγω της μεγάλης αιμορραγίας των καταθέσεων! 

Το παρακάτω σποτάκι είναι ενδεικτικό:

{videobox}gGMrc2Xz02s{/videobox}

Επίσης το σάιτ του Ευαγγελάτου που ανακοίνωνε ότι «την Πέμπτη 19/02/2015 θα βγαίναμε από το ευρώ»…..στις 22/02/2015 βλέπει αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ!!…..είναι ενδεικτικό και απαράδεκτο:

και…….

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ αυτούς που διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ελληνική οικονομία;

Εάν γινόταν σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος, θα ήταν ήδη φυλακή. Στην Ελλάδα; Γιατί είναι ακόμα έξω; Επίσης το μεγάλο ερώτημα είναι που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;

Τι λετε κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης;;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here