Έκθεση-Βόμβα των «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα» για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα!…

0
422

Ανάμεσα στις Τελευταίες Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ότι αφορά την Ελευθερία του Τύπου, παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον δείκτη των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα», η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ ως προς την Ελευθερία του Τύπου, πάνω μόνο από τη Μάλτα, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

Ο επικεφαλής του γραφείου τύπου στην έδρα των «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα» στο Παρίσι Τζέφ Τζούλιαρντ, μίλησε στο μικρόφωνο του Ελληνικού Προγράμματος της Deutsche Welle για τα σημαντικότερα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης ΕΔΩ………

Τον Δείκτη δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου και το αφιέρωμά του στην Προστασία της Ελευθεροτυπίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Σύμφωνα με τον Δείκτη του 2020, η Ευρώπη παραμένει η ήπειρος που διασφαλίζει περισσότερο την Ελευθερία του Τύπου, με τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία να συνεχίζουν να καταγράφουν τις καλύτερες βαθμολογίες.

Η Ελλάδα ΔΥΣΤΥΧΩΣ βρίσκεται στην 65η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη,  ως προς την ελευθερία του Τύπου, πάνω μόνο από τη Μάλτα, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here