Έκθεση ΕΥΠ για Φλώρο: Οι «Σαχλαμάρες» του Υπουργού, οι επαφές με Βαρδή και το σπίτι στου Παπάγου.

0
108

Νέες αποκαλύψεις από την έκθεση της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κ. Φλώρου.

Σε βαθύ πρόβλημα της ίδιας της Δημοκρατίας εξελίσσεται η παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς τα νέα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Documento, αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά μέσω της υποκλοπής του τηλεφώνου του συγκεντρώνονταν στοιχεία για την προσωπική του ζωή.

Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνεται και η αγορά σπιτιού στην περιοχή του Παπάγου για την οποία αφήνονται υπόνοιες ότι μέρος των χρημάτων που δόθηκαν, είναι «μαύρα».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Documento επικαλούμενο την έκθεση της ΕΥΠ για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για το εν λόγω σπίτι, δόθηκαν 1.200.000 ευρώ εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν «μαύρα».

Επιπλέον, στην έκθεση για τον στόχο «519c», όπως ήταν το κωδικό όνομα του κ. Φλώρου, αναφέρεται ότι «η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ φέρεται να έχει εξασφαλίσει παράνομα χρήματα, γεγονός ωστόσο που δεν εξετάζεται περαιτέρω, ενώ σημειώνεται πως η έκθεση αυτή αφορά την παρακολούθηση του κ. Φλώρου από τις 9 Απριλίου 2022 έως τις 27 Μαΐου 2022 και δόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές του Documento.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει επιπλέον τέσσερα βασικά στοιχεία από την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: την κακή του σχέση με την ηγεσία του υπουργείο Άμυνας, τις διασυνδέσεις του με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, τα ραντεβού «με τους Εβραίους» και μια ακόμα συνομιλία με τον Βασίλη Κικίλια.

Οι σχέσεις και η…παγίδα στον Παναγιωτόπουλο

Σύμφωνα με το Documento, όπως φαίνεται και από την έκθεση της ΕΥΠ, οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές.

Σε συνομιλία του, μάλιστα, με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου, ο κ. Φλώρος φαίνεται να ομολογεί ότι έστησε μέχρι και παγίδα στον υπουργό, με σκοπό να τον εκθέσει.

Γράφει η έκθεση:

«Ο στόχος μέσα από τις συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου στις 17/3/2022 και 14/5/2022 κατακρίνουν τη στάση και τις κινήσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο στόχος συγκεκριμένα αναφέρει πως σε σημαντική ομιλία του Υπουργού τον άφησε εσκεμμένα να εκτεθεί, συγκεκριμένα αναφέρει στον ΑΟ ότι “θα τον είχα προστατεύσει από τα Ελικόπτερα BLACK HAWK που είπε τις παπαριές από άλλες σαχλαμάρες”».

Η επικοινωνία με τον Λαρυγγάκη για τους «Εβραίους»

Στην έκθεση περιλαμβάνεται επίσης και επικοινωνία του κ. Φλώρου με τον Νικόλαο Λαρυγγάκη, πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου. Η ΕΥΠ αξιολογεί τη συνομιλία αυτή ως πολύ σημαντική, όπως αναφέρει και το Documento και αυτό διότι στη συνομιλία αυτή γίνεται λόγος για μια συνάντηση με «Εβραίους» για οπλικά συστήματα που εξετάζει να προμηθευτεί η Ελλάδα από την ισραηλινή αγορά.

Η σύνδεση με τον Βαρδινογιάννη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο κ. Φλώρος φαίνεται να υποψιαζόταν πως μπορεί να έχει πέσει θύμα παρακολούθησης και για τον λόγο αυτό στις περισσότερες συνομιλίες του εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός. Μάλιστα, τα όσα είπε για τον κ. Παναγιωτόπουλο με τον κ. Οικονόμου, φαίνεται πως ο ίδιος ήθελε να διαρρεύσουν.

Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη εμφανίζεται ιδιαίτερα αμήχανος, ακριβώς μάλλον επειδή δεν ήθελε να διαρρεύσουν οι σχέσεις που είχε μαζί του.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο επιχειρηματίας φαίνεται να κάλεσε στο τηλέφωνο τον κ. Φλώρο για να τον ευχαριστήσει για ευχετήρια κάρτα που έλαβε από εκείνον, γεγονός που από την ΕΥΠ μεταφράζεται ως «προσωπικές βλέψεις» του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τις οποίες «προσπαθεί να εδραιώσει μέσω συνεργασίας διαφόρων επιχειρηματιών (πχ. Βαρδής Βαρδινογιάννης)».

Η συνομιλία με τον Κικίλια

Η έκθεση που δημοσιεύει το Documento, περιλαμβάνει και επικοινωνία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Φλώρο ως εξυπηρέτηση να λειτουργήσει απρόσκοπτα το ραντάρ του αεροδρομίου της Κέρκυρας, την ευθύνη του οποίου είχε ο στρατός.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο κ. Φλώρος επεδίωξε στη διάρκεια της συνομιλίας να μεγαλοποιήσει μια απλή εξυπηρέτηση, ώστε να δημιουργήσει ενδεχομένως μεγαλύτερη υποχρέωση για τον Υπουργό.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, η σιγή ιχθύος που τηρεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από όταν το όνομά του πρώτο-βρέθηκε στις λίστες των υποκλοπών, είναι επικίνδυνη για τα ίδια τα θεμέλια της Δημοκρατίας.

Τι θα κάνει ο «σαχλαμάρας» (κατά Φλώρο) Υπουργός;

Ο Υπουργός γνωρίζει καλά ότι το «υλικό» είναι πραγματικό, ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές διαψεύσεις και τα όσα λέει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Μια φαρσοκωμωδία παίζεται αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ένας Αρχηγός ΓΓΕΕΘΑ ανεβοκατεβάζει καντήλια για τον πολιτικό του προϊστάμενο. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Τον αποκαλεί «σαχλαμάρα», τον περιγράφει ως «βλάκα» και «άσχετο».

Κοκορεύεται ότι του στήνει «παγίδες» και αυτός (ο «σαχλός») πέφτει μέσα σαν κορόιδο. Ο Υπουργός γνωρίζει καλά ότι το «υλικό» είναι πραγματικό, ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές διαψεύσεις και τα όσα λέει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Και αυτοί οι δύο είναι αναγκασμένοι από τη Δευτέρα να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σαν να μην τρέχει τίποτα. Ο «σπιτονοικοκύρης» Στρατηγός και ο «σαχλαμάρας» Υπουργός.

Αν αυτό δεν είναι σουρεαλισμός, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Αυτή την πράξη που λέγεται «παραίτηση λόγω ευθιξίας και αξιοπρέπειας» την έχουν εντελώς διαγράψει από το λεξιλόγιό τους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here