Έκλεισαν το μικρόφωνο σε μουσικό παραγωγό λόγω κριτικής σε ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσοχοΐδη.

0
564

Ζούμε σε μια εποχή που η λογοκρισία τείνει πλέον να γίνει καθεστώς. Και, μάλιστα, λογοκρισία απευθείας από την Ελληνική Αστυνομία. Νέο θύμα αυτή τη φορά, ένας μουσικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, ο Κώστας Σταυριανός.

Είδε την πόρτα της εξόδου από τον σταθμό επειδή στην εκπομπή του την προηγούμενη εβδομάδα τόλμησε να ασκήσει κριτική στην Ελληνική Αστυνομία και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αποτέλεσμα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ο δήμαρχος Αποστόλης Καλογιάννης, υπακούοντας στα κελεύσματα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, να τον διώξουν από το ραδιόφωνο.

Άκουσα τη συγκεκριμένη εκπομπή («Τέρμα τα νάζια» ο τίτλος της) και μπορώ να σας πω ότι ο Κώστας Σταυριανός δεν είπε τίποτε περισσότερο απ’ όσα λέμε κι εμείς εδώ, απ’ όσα λέει πολύς κόσμος.

Μεταδόθηκε στις 17 Δεκεμβρίου και αφορμή για τον σχολιασμό στάθηκε η γνωστή ενέργεια του αστυνομικού την ημέρα της επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Εκείνου που κατέστρεψε την ανθοδέσμη την οποία κατέθεσε μια κυρία στη μνήμη του δολοφονηθέντος.

Ο μουσικός παραγωγός αφιέρωσε την εκπομπή του στην Ελληνική Αστυνομία ξεκινώντας με ένα πολύ χαρακτηριστικό τραγούδι, το εξαιρετικό «Fascist cops» των The Kids.

Και ήταν κριτική που συνοδευόταν από τη διευκρίνιση ότι «πράγματι υπάρχουν αστυνομικοί που υπηρετούν και προστατεύουν τον πολίτη» και ότι «φυσικά δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί το ίδιο, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν τη διάθεση να τηρήσουν το Σύνταγμα και να μην καταστρατηγούν συνεχώς τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών».

Δύο αποσπάσματα

Διαβάστε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα λεγόμενά του, αυτά μάλιστα που ενόχλησαν περισσότερο την Ενωση Αστυνομικών Λάρισας. Το πρώτο ήταν για την Αστυνομία:

«Η Ελληνική Αστυνομία ομολογουμένως καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, ειδικά τελευταία, για να δικαιολογήσει όλους τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς της προσάπτει ο Ελληνικός λαός.

Αυτοί οι συμπολίτες μας που εξεπλάγησαν προφανώς και δεν γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί στις πορείες από το 2008 και εντεύθεν βρίζουν εν χορώ τον νεκρό και ρωτάνε τους συγκεντρωμένους «πού είναι ο Αλέξης;».

Το δεύτερο αφορούσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

«Το ψάρι φυσικά βρομάει από το κεφάλι. Το αίτημά τους ήταν να βρεθεί μια ηγεσία που να τους λύσει τα χέρια. Και εισακούστηκε το αίτημα αυτό από τον Χρυσοχοΐδη. Λύθηκαν τα χέρια, ανοίγουν κεφάλια, σπάνε τα χέρια, παραβιάζεται το οικογενειακό άσυλο.

Η Ελληνική Αστυνομία που αποφεύγει να φοράει διακριτικά όπως υποχρεούται, αλλά φοράει άλλα διακριτικά, όπως σιδηρογροθιές στα κράνη και ναζιστικά σύμβολα στα μπράτσα».

Τα σχόλια αυτά λοιπόν προκάλεσαν την αντίδραση της  Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας με τον πρόεδρό της Θανάση Νταβούρα – όπως διαβάζουμε στο onlarissa.gr – να ζητά την παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων:

«Ως εργαζόμενος και πολίτης της Λάρισας, με θλίβει το γεγονός ότι συνεχίζεται από εργαζομένους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, αυτή τη φορά μάλιστα μέσω της συχνότητας αυτού, ο πόλεμος μίσους και λάσπης κατά των συναδέλφων μου αστυνομικών. Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές απόψεις και τους εκφραστές τους.

Οι Έλληνες αστυνομικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου και χαίρουν της συντριπτικής αποδοχής από τους συμπολίτες. Αναμένω πλέον την επίσημη αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων, με τον οποίο ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και θεωρώ ότι το ήθος του και γενικότερα η προσωπικότητά του επ’ ουδενί επικροτούν τέτοιες απόψεις. Είμαι περήφανος για τους συναδέλφους μου και για το επάγγελμά μου».

Είχε προηγηθεί προ ημερών κι ένα ακόμα, αντίστοιχο, περιστατικό με έναν δημοσιογράφο του σταθμού, τον Ηλία Σκυλλάκο. Αυτός προκάλεσε πάλι την αντίδραση της τοπικής Αστυνομίας για μία ανάρτησή του στο facebook, για την αστυνομοκρατία στη γειτονιά του στις 6 Δεκέμβρη!

Προφανώς στη Λάρισα η Αστυνομία δεν κάνει άλλη δουλειά από το να παρακολουθεί τους εργαζομένους του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Τελικά ο Κώστας Σταυριανός, συνεργάτης του σταθμού με διάφορους τρόπους εδώ και 15 χρόνια, εκδιώχθηκε.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής είναι ντροπιαστική:

«Ο εν λόγω μουσικός παραγωγός ως εθελοντής συνεργάτης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας ανέλαβε εδώ και έναν χρόνο εκπομπή με μουσικές επιλογές. Ο ίδιος επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού και μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου, για έναν μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία. Κατόπιν αυτών, από αυτή τη στιγμή, καταδικάζοντας την ενέργειά του, θέτουμε αυτόν εκτός του δυναμικού των συνεργατών του Δημοτικού Ραδιοφώνου».

Πηγή: ΕφΣυν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here